ANNONSE
Annonse

Lyn scoret årets første seriemål

Lyn hadde grepet en stund, og scoret kampens siste. Men da satte også Stabæk igang scoringsfesten. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

I sesongens andre seriekamp kom årets første Lyn-mål i 2. divisjon. Dessverre satte Stabæk 2 inn tre i samme kamp. Det er tungt for supporterne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2015 kl 22:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NADDERUD: Dermed gikk guttene fra Kringsjå på sitt andre serie-, og tredje strake tap.

Fire mål i andreomgang

Etter en målløs førsteomgang på kunstgressbanene ved siden av Nadderud stadion, der Stabæk2 var det sterkeste laget, var det Lyn som først skulle skrive seg på scoringslista. To minutter etter pause var det Joakim Pederen som sørget for Lyn-ledelse.

Utlikningen fra hjemmelaget kom allerede etter corner 56 minutter ut i kampen, ved Emil Ekblom. 13 minutter senere sørget samme mann for at Stabæk gikk opp i ledelsen, etter at Lyns keeper glapp ballen.

12 minutter før slutt sørget Edvald Race for at Stabæk 2 vant behagelige 3-1 over Lyn.

LES OGSÅ: Poengløs seriestart for Lyn

– Lufta gikk ut ved 2-1

– Det var fint å få første seriemål. En liten periode festet vi grepet om kampen, men dessverre utliknet Stabæk på dødballsituasjon og kom tilbake i matchen. Når de scorer 2-1 blir det jobbig for oss, og det er mange slitne bein på banen, oppsummerer trener Trond Andersen til Nordre Aker Budstikke etter kampen.

– I førsteomgang var det Stabæk som førte. Vi er heldige som holder 0-0 til pause. Vi starter andreomgang bra, men så går altså lufta ut av oss når de tar ledelsen, sier han.

Til tross for at dette er Lyns tredje strake tap, er innstillingen i laget god, forsikrer treneren.

– Men selvfølgelig er vi skuffa etter tapet. Det er helt naturlig. Vi legger ned mye krefter og får ingenting igjen. Da har man lov til å være skuffa. Samtidig har vi ny kamp allerede på fredag, så vi har ikke tid til å være skuffa lenge, sier Andersen.

LES OGSÅ: Cupdrømmen brast på overtid for Lyn

1. mai: Lokaloppgjør mot Skeid

1. mai er det nemlig duket for lokaloppgjør på Nordre Åsen, når Skeid tar imot naboene fra Kringsjå.

– Det er en fin ramme rundt kampen, og det er moro med et lokaloppgjør, sier han.

Skeid, som har scoret mange mål så langt i år, klarte bare uavgjort i første seriekamp. Og selv om de vant overbevisende i første cuprunde, gikk de på et sviende tap borte mot Finnsnes søndag.

– Vi tenker likt før hver kamp, uavhengig av hvilket lag vi skal møte. Vi ønsker å vinne, og ser sånn sett ikke på Skeid på noen annen måte enn andre motstandere, sier Andersen.

Bjelke: – Det krever sitt

Lyn-supporterne sukket tungt på Twitter etter at laget fortsatt er poengløse så langt i serien.

«Jeg holder altså med LYN. For evig og alltid. Med det krever sitt. Det gjør det» tvitret Finn Bjelke, NRK-programleder og profilert Lyn-supporter.

«3-1. Fortjent kan man si.» lød det fra Bastionens Twitter-konto, mens Twitter-brukeren @Lynsjern kort og godt skriver «Tulleserie».

Tommy Pedersen ser et lyspunkt i mørket: «Lyn vant 5-1 i svarte fotballsko».

Takker supporterne

Trener Trond Andersen skjønner fansens frustrasjon.

– Men nå håper vi selvfølgelig det snart kommer et lyspunkt. Jeg vil dessuten benytte anledningen til å takke supporterne, som har vært fantastiske i to seriekamper, og i cupkampen. De støtter laget i tykt og tynt, og det setter vi veldig stor pris på, avslutter Andersen.

LES OGSÅ: Kjelsås punkterte kampen etter 19 minutter

(Saken fortsetter under tweetene)

Tap for Lyns damer

Lyns damer i kvinnenes 1. divisjon spilte sin andre seriekamp lørdag og tok imot Kongsvinger på Kringsjå. Til pause var det 0-0. Men gjestene gikk opp i 0-2-ledelse, og lå der lenge i andre omgang. På slutten av kampen klarte Lyn å redusere til 1-2 ved Line Vikan, men det hjalp ikke. Det ble tre poeng til gjestene.

Dette ble Lyn damers andre seriekamp-tap. I sin første seriekamp i kvinnenes 1. divisjon borte mot Ålesund fomlet Lyn-damene bort en 0-2-ledelse og tapte kampen 4-2. I cupkampen mot Tromsdalen gikk det imdlertid bedre. Selv om de lå under 0-2 før pause, greide Lyn å snu kampen til et 3-2-seier.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse