Støtter brystkreft i søndagens kamp: Lyn-spillerne ikler seg rosa

Indridi Sigurdsson, Tommy Berntsen og Tomasz Sokolowski.

En 112 år gammel drakttradisjon brytes når Lyns spillere ikler seg en helhvit drakt med den Rosa Sløyfen på brystet i forbindelse med kampen mot Rosenborg på søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.10.2008 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL: Lyn og Kreftforeningen går sammen for å øke kunnskapen om brystkreft og for å samle inn penger til brystkreftforskning. På de nye draktene vil navn og tall på ryggen stå i rosa, og Kreftforeningens logo vil være godt synlig nede på ryggen.

- Lyns hovedsponsor SmartClub som eies av Coop, og klubbens øvrige draktsponsorer har gitt bort eksponeringsplassen på drakten til Rosa Sløyfe, noe klubben setter stor pris på. Det betyr at vi kan være med å sette fokus på en meget viktig sak for mange mennesker, og kan vi bidra til å samle inn penger, vil dette berøre mange, sier Lyns kaptein Tommy Berntsen.

Solidaritet

Målet med Rosa Sløyfe-aksjonen 2008 er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon, og øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.

- I hele oktober ønsker vi å sette spesielt fokus på brystkreftsaken. Foreningen for brystkreftopererte (FFB) og Kreftforeningen står sammen om årets aksjon, og vi er veldig fornøyde med å ha med Lyn på laget. Det faktum at de gjør noe så visuelt som å tilpasse drakten vårt budskap i beste sendetid på tv viser at klubben tar et viktig samfunnsansvar, sier Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Lørdag 4. oktober vil Lyns spillere, ledere og trenere delta i den rosa solidaritetsmarsjen i Oslo, og søndag markere aksjonen på banen og rundt hele stadion.

Auksjonerer bort signerte drakter

Etter kampen signeres alle draktene av Lyns og Rosenborgs spillere og auksjoneres bort til høystbydende der inntektene i sin helhet går til Rose Sløyfe.

- Lyns samarbeid med Kreftforeningen og Rosa Sløyfe aksjonen er et ledd i Lyns omfattende fokus på CSR (Corporate Social Responsibility) under headingen; ”det handler om å bry seg”, som også omfatter andre aktiviteter klubben er involvert i, blant annet et samarbeid med Rikshospitalet. For Lyn er det viktig å vise at vi bryr oss, og tar ansvar i samfunnet, sier klubbdirektør i Lyn, Erik Langerud.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse