Bør Berg gå tidligere?: Lyn-supporterne splittet

På Bastionens nettforum går diskusjonene høyt. Noen av Lyn-supporterne roser trener Henning Berg, andre refser Lyn-treneren etter at det ble kjent at han går til Lillestrøm.

Diskusjonen raser på Bastionens nettforum etter at det ble klart at Henning Berg går til Lillestrøm. En vanskelig situasjon for supporterne, mener Bastionen-leder Tjøstel Lindøe.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.08.2008 kl 15:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVAAL: Meningene på forumet er delte. Noen av Lyn-supporterne takker Henning Berg.

- I moderne tid er det ingen som har trent Lyn lenger enn Henning Berg. Jeg vil også påstå at det ikke har vært noen Lyn-trener de siste 30 årene som har hevet laget og mentaliteten hos spillerne på den måten som Henning Berg har fått til. Han fortjener all den hyllest han kan få fra alle som er glad i Lyn!, skriver en av supporterne.

Les også: Trekker seg som Lyn-trener

- Nå må Lyn bygge videre på det fine arbeidet han har gjort. De som mener at klubben går i dass med dette tar feil. Lyns mest presserende problem slik jeg ser det, er å finne nye investorer, skriver en annen.

- Illojoal

Andre mener derimot at Lyns hovedtrener er i ferd med å rive klubben i stykker.

- Er du faktisk så blind at du mener vi bør takke Henning etter dette her!! Han er jo virkelig med på å rive klubben i stykker. Ja!! Han er en bra trener, men å være så illojal mot klubben som han er nå er helt patetisk, det verste er at han skal lede oss ut sesongen!

- Nå blir det kaos. Hva gjør dette med motivasjonen til Henning og spillerne ut sesongen? Tar han med seg Bjarmann og flere sentrale spillere? Hvordan kan man ha en hovedtrener som sitter på oppsigelse med overgang til en konkurrent?

Spørsmål rundt lojalitet

Leder i Bastionen, Tjøstel Lindøe, understreker at Henning Berg er den beste treneren Lyn har hatt, kanskje noensinne. Han sier det vanskelige i denne situasjonen ikke er at Berg forlater klubben. Problemet er at Lyn-treneren går til en konkurrerende klubb, og dette kan lett reise spørsmål om hvor lojaliteten virkelig ligger.

- Vi ønsker ikke at det reises spørsmål ved habiliteten til folk i klubben. Men Berg har jo vist seg å være veldig ryddig, og hele tiden klart å holde fokus på det sportslige, så det er mulig han klarer dette videre den siste tiden i Lyn, sier Lindøe til Akersposten.no.

Han sier det er delte meninger i supporterklubben angående hvorvidt Berg bør gå tidligere eller ikke.

- Problemet er at denne situasjonen kan bli uryddig. Vi ønsker en god løsning hvor det ikke kan reises spørsmål om Bergs lojalitet.

Offentliggjør ingen ønskeliste

Lindøe sier Bastionen har mange ønsker angående hvem som bør bli klubbens neste trener, men ønsker ikke å offentliggjøre noen ønskeliste.

- Jeg vet at styret og administrasjonen allerede jobber med forskjellige muligheter, sier han.

- Noen spesielle egenskaper dere ønsker for en ny trener?

- Vi har satt stor pris på rollen til Berg ved at han har opptrådt saklig eksternt, med fokus på det sportslige. Han er en trener som ikke legger seg oppi andre klubbers interne stridigheter. I tillegg ønsker vi en trener som tør å satse ungt og friskt. Berg har vært ekstremt dyktig på å bevare kontinuiteten, men samtidig også tilføre klubben nytt blod.

I tillegg vil supporterklubben at Lyns nye trener skal ha noe erfaring, og sist men ikke minst sikre laget medalje i serien.

- Gull selvfølgelig. Det fortjener klubben , avslutter Lindstøe.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse