ANNONSE
Annonse

Lyn-talent vant mot nederlandsk topplag

IMPONERTE: NTG Bærum-elevene Cornelius Bencsik (t.v.), Jesper Espung, Emil Bohinen, Marcus Mehnert (alle fra Stabæk) og Eirik Bækkelund fra Lyn gjorde en god kamp mot det nederlandske laget. Foto: NTG

Lyns Eirik Bækkelund (17) var med da et sammensatt NTG-lag vant over det nederlandske juniorlaget AZ 67.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2016 kl 23:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NEDERLAND/ULLEVÅL: Kampen, som ble spilt i Nederland tirsdag, er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom NTG-avdelingene i Tromsø, Kongsvinger og Bærum. Hver av de tre avdelingene stilte med fem spillere og to trener, skriver Budstikka.

På NTG-laget spilte 17 år gamle Eirik Bækkelund. Han er fra Ullevål, og en ekte Lyn-gutt, som har spilt for klubben «hele livet».

Fikk to A-lagskamper

I 2015 fikk han sin debut på Lyns A-lag i 2. divisjon. Bækkelund fikk tillit av trenerne Mikkis Aaserud og Tresor Egholm mot Ullern 21. juni, og mot Senja 4. juli.

LES OGSÅ: 9. klassing A-lagsdebuterte for Lyn

Eirik Bækkelund fra Lyn under NTG-lagets møte med nederlandske AZ 67 tirsdag. Foto: NTG

Mot AZ 67, et av nederlands beste juniorlag, presterte Lyn-spilleren godt og han har utviklet seg veldig bra det siste året, forteller Viggo Strømme, som er trener på NTG.

– Eirik trener veldig godt og har svært gode holdninger. Vi håper han fortsatt kan utvikle seg mye, noe Lyn kommer til å nyte godt av, sier Strømme.

Like før jul ble det klart at 17-åringen har signert for Lyn ut 2016.

Lyn-supportere som Årets Navn

Onsdag ble det dessuten klart at det var Lyns supporterklubb Bastionen som gikk seirende ut av Årets Navn-kåringen i Nordre Aker Budstikke. For en sesong som startet beksvart for klubben, og som til tross for en formidabel innhenting i andre del av sesongen, endte med nedrykk til 3. divisjon. Bastionen sto ved laget og heiet frem spillerne.

– Vi skal ha to opprykk på rad. Mikkis og Tresor bygger et langsiktig lag, og driver ikke med brannslukking, slik som nok har vært tilfelle i klubben tidligere, sa Cecilie Halseth i Bastionen-styret, da klubben mottok prisen.

Les mer om tildelingen av Årets Navn 2015 til Bastionen her!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse