Lyn til topps i Adidas Cup

Trener Mikal Emil Aaserud med gullguttene Eirik Zeiner-Henriksen, Jesper Hagfors Thoresen, Kristian Idland Melchior, Magnus Mellem, Viktor, Audun Lorentzen, Vetle Oftung Lunde, Mathias Røer falch, Ola Sætherbakken, Petter Thorud Jacobsen, Michael Vernes og Tellef Helle-Valle.

93-årgangen til Lyn 2 slo Skeid 2-0 i finalen i Adidas Cup på Gjøvik.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Gjøvik: De slo Jardar 4-0 i semifinalen lørdag, og deretter Skeid 2-0 i finalen søndag.

I finalen scoret Petter Jacobsen det første målet like før pause, og Michael Vermes mål nummer to i andre omgang. Lyn tapte for Skeid i Norway Cup i sommer, men fikk denne gangen revansje.

Lyn fikk til lite helt i starten av kampen, men festet etter hvert grepet om kampen og fikk til mer av spillet de kan. Lyns forsvar var solid, og etter hvert ble det mer sting i angrepet.

Mange av Skeid-spillerne var et hode høyere enn Lyn-gutta, men fikk lite til mot et Lyn-lag som kjempet om hver ball og dessuten fikk bra uttelling for sjansene. Skeid hadde en god periode midt i 1. omgang, men så fikk Lyn det første målet og etter det var det mest Lyn som styrte kampen. Skeid hadde sine sjanser, men Lyn kunne også fått flere mål, spesielt i andre omgang, og alt i alt var seieren helt fortjent.

Petter Jacobsen fikk premien som turneringens beste spiller i klassen. Han er liten av vekst men har glimrende teknikk og et godt venstrebein, og var en viktig spiller for Lyn på midtbanen i tillegg til å sette det første målet. Lyns andre mål kom da Skeid mistet ballen utenfor egen 16-meter, og Michael Vermes skjøt velplassert nesten i krysset.

Med seieren i Adidas Cup, som regnes som et slags uoffisielt Norgesmesterskap, fikk Lyn-laget et nytt trofe, ikke lenge etter tredjeplassen i Norway Cup i sommer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse