Lyn tok første stikk

Frigg-spiller Bendik Basland og Lyns Dylan Macallister ga alt i onsdagens oppgjør på Tørteberg kunstgress.

2. laget til Lyn slo Frigg 4-2 i første kvalifiseringskamp til 2. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2007 kl 12:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
MAJORSTUEN: Lyn 2 har skaffet seg et godt utgangspunkt før mandagens returoppgjør, etter at de slo Frigg i høstmørket på Tørteberg kunstgress. Sammenlagtvinneren spiller i neste års 2. divisjon.

Lyn-trener Henning Berg var godt fornøyd med hva rekruttene viste i onsdagens oppgjør.

– Gutta står opp og spiller en god kamp. Dette var en veldig viktig kamp for klubben, og spillerne som var på banen skjønte alvoret, sier han til Lokalavisen.

Om Berg kommer til å spare spillere i lørdagens siste seriekamp mot Start – med hensyn til kvalikkampen mot Frigg – er fortsatt uvisst.

– Vi må se litt an i forhold til skader og sykdom, men i utganspunktet vil de som spilte mot Frigg i dag også spille mandagens returoppgjør.

Start ligger faretruende til i Tippeligaen, og trenger sårt en trepoenger mot Lyn for å sikre plassen. Hvis sørlendingene får en lett match på Ullevaal stadion vil ikke dette bli godt mottatt i Skien. Med seier må Start ut i kvalifiseringsspill, mens Odd Grenland rykker direkte ned i 1. divisjon.

God start

Lyn 2 fikk en veldig start mot Frigg, og kampen var på mange måter avgjort etter en halvtime. Etter allerede 15 minutter ledet gjestene 2-0 etter scoringer av Mads Dahm og hurtigtoget Kim Holmen.

Lyn fortsatte å kjøre kampen – og etter en halvtime la Jo Inge Berget på til 3-0. Skuddet gikk via et Frigg-bein og i mål bak en utspilt keeper.

I 2. omgang kom vertene mer med i kampen. Frigg maktet å redusere før Magnus Powell headet inn 4-1. Vertene reduserte nok en gang, men laget kom aldri nærmere Lyns rekrutter.

Stor forskjell

Henning Berg har uttrykt hele sesongen hvor viktig det er for klubbens 2. lag å spille i 2. divisjon. Kim Holmen har stor tro på at Lyn 2 vil få til nettopp det. Målscoreren mener at rekruttlaget har opparbeidet seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret mot Frigg på mandag.

– Det skal mye til for at vi gir bort dette nå. Jeg synes vi spiller en god 1. omgang, men etter pause mister vi fokus. Men alt i alt var dette bra.

– Hvorfor er det så viktig for Lyn 2 å spille i 2. divisjon?

– Forskjellen på 2. og 3. divisjon er enorm. Baneforholdene og tempoet kan ikke sammenlignes. For at spillere som ikke får tillitt på førstelaget skal kunne holde seg i god form må de få skikkelig matching. Det får de i 2. divisjon, sier Holmen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse