Poengdeling på Kringsjå Lyndamene mot serielederen

Kristin Mikaelsen scoret Lyns eneste mål mot Grand Bodø, her lykkelig ved annen anledning og scoring mot annet lag. FOTO: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Første kamp etter ferien for Lyndamene. – Vi skaper mange nok målsjanser til å avgjøre kampen - det er surt når en av sjansene i stedet kontres inn i baklengs, sier Lyns nye hovedtrener for damene, Glenn Kleven.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.08.2015 kl 21:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Lyndamene mot Grand Bodø søndag på Kringsjå. FOTO: Lyn Fotball

Se bildet større

Lyndamene tok tidlig ledelsen, men Grand Bodø sparket tilbake, og utlignet til sluttresultat 1-1. FOTO: Lyn Fotball

KRINGSJÅ: Lyns damer fikk en trøblete start på sesongen, men startet opphentingen ved å vinne flere kamper før sommerferien.

Etter ferien, og før 11. serierunde i fotball 1. divisjon for kvinner, lå lyn på en tredjeplass med 19 poeng, og Grand Bodø helt i toppen med 25 poeng.

Lyn tok ledelsen ved Kristin Mikaelsen tidlig i førsteomgangen på Kringsjå søndag, og det var også pauseresultatet. En halvtime ut i andre omgang utligner Grand Bodø, 1-1 på Kringsjå.

Lyns Kristoffer Smith-Meyer oppsummerer kampen.

– Lyn gikk til kampen med et godt håp om å kutte avstanden til serieleder Grand Bodø fra seks til tre poeng. En god oppkjøring til høstens svært spennende serieavslutning sendte Lyn rett ut fra startblokkene mot et Grandlag som kom til hovedstaden som serieledere, forteller Smith-Meyer i klubben.

Han fortsetter.

Annulering

– Lyns Kristin Mikaelsen satte faktisk to mål bak Grandkeeperen før det var godt fem minutter, dessverre ble kun ett av dem stående. Pangstart for Lyn i alle tilfeller, flere gode gjennombrudd og muligheter befestet posisjonen i en kamp som var viktig for begge lag. Grand kjemper seg inn i kampen, men det er Lyn som er nærmest scoring inn mot hvilen, oppsummerer Smith-Meyer videre.

Han forteller videre om en andreomgang uten de store målsjansene.

– Nær dobling

– Med et kvarter igjen er Lyn svært nære en dobling når Maren Thoresen smeller et frispark i stolpen, men like etter er det i stedet Grand Bodø som setter kampens siste scoring. 1-1 kommer etter en lynhurtig kontring fra bortelaget, alene med keeper er Cecilie Falch iskald og fastsetter sluttresultatet til 1-1, forteller Smith-Meyer.

LES OGSÅ: Lyns herrer har endelig snudd seierstørken. Mot Skeid lørdag fikk Lyn sin andre seier på rad!

– Surt

Lyns nye hovedtrener, Glenn Kleven, er skuffet over at det ikke blir seier, når det er mange nok sjanser.

– I utgangspunktet skaper vi mange nok målsjanser i dag til å avgjøre kampen, det er surt når en av sjansene i stedet kontres inn i baklengs, sier Kleven.

Ny hjemmekamp for Lyndamene er førstkommende helg, da kommer Fortuna Ålesund på besøk lørdag klokken 14.30.

Med poengdeling på Kringsjå søndag, betyr det at det fortsatt er seks poeng opp til toppen for Lyndamene, som nå har 20 poeng. Og med Urædd imellom - med 22 poeng på en andre plass, men også med en mindre spilt kamp.

Lyns jenter 16 spilte søndag også kvartfinale i NM mot Kolbotn. Etter full tid sto det 2-2, men Kolbotn vant til slutt kampen 3-2 etter ekstraomgang.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse