«Lynnedslag» i Hafjell

MARATON: Øverst på pallen, Anders Mølmen Høst, nummer to, Morten Eide Pedersen, og nummer tre Joar Tele.
Foto: Lyn/Knut Nævestad FOTO: Lyn/Knut Nævestad

Anders Mølmen Høst fra Lyn ski staket 4.2 mil inn til seier i klassisk Ski Marathon. Tredje, fjerde og femteplassen tok også Lyngutta. I dameklassene tok Kjelsås to gull.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.02.2015 kl 22:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

HAFJELL/KRINGSJÅ: Innemellom der; andreplassen tok Morten Eide Pedersen fra Team Coop. 450 stilte til start, i Hafjell Ski Marathon.

Anders Mølmen Høst (23) forteller at han gikk på «blanke ski» hele veien, og staket fra Lillehammers Morten Eide Pedersen på oppløpet, i helmaraton klassisk.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Blanke ski

- Det var vind og yr, og det føltes kaldt å gå, selv om temperaturen ikke var så veldig lav. Men væromslaget ble nok positivt for de som gikk på blanke ski. Det ble en lang og seig spurt, kanskje 300 – 400 meter før mål. Men det var veldig deilig følelse å klare å dra fra Morten de siste få meterne, forteller Anders i etterkant av rennet.

Og selvsagt er det gøy å vinne, særlig når det å gå på ski er «morsomste man kan drive med». Anders vant også Budor-rennet på 45 kilometer, rett etter nyttår.

LES OGSÅ: Hans Christer Holund slo nesten hele VM-laget i Östersund

Bygger selvtillit

- Ja alltid morsomt å vinne. Det bygger jo selvtillit og viser at det man legger ned av trening fungerer, sier Anders, som i løpet av et år legger ned rundt 850 – 900 treningstimer.

Men det er hviledager imellom alle trenings- og konkurransedagene.

- Jeg er sliten nå, og tar det rolig en dag eller to. Så er nok kroppen helt tilbake igjen, sier Anders, som til daglig studerer samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

Les også: Jacob (17) fra Grefsen står bak Northug-låta til VM

Vasaloppet

Neste store utfordring for Anders er Vasaloppet.

- Blir nok enda tøffere konkurranse der, regner Anders med.

Det ble mye veldig mye Lyn i helmaraton klassisk i Hafjell. Nummer tre ble Joar Tele (21), nummer fire Sondre Grønvold (21) , og nummer fem Stian R. Andresen (23), alle da fra Lyn skiklubb.

Men Lyns medaljer stopper ikke der. I helmaraton skøyting ble Morten Nævestad fra Lyn ski nummer to, slått av Kristian Kjonerud fra Lillehammer.

Les også: Lynløpere til topps i KollmilaOPP

#To gull og sølv til Kjelsås

Anne Myhr fra Kjelsås vant dameklassen i klassisk helmaraton, mens Unni Persson Moseby fra Kjelsås vant gull i klassisk halvmaraton. Håvard Moseby tok sølv i skøyting i ungdomsklassen.

Se resultater fra skiarrangementet her.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse