Jenny (15) senket Stabæk: Lyns Jenter 19 er best i Norge!

Glede i Lyn J19. Her etter utlikningen i slutten av andreomgang, med tomålsscorer Jenny Røsholm Olsen. (Foto: Skjermdump fra NRK)

Tidlig ledelse til Stabæk, men lynjentene nektet å gi seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.11.2015 kl 10:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ/TELENOR ARENA: Stor spenning før NM-kampen mellom Lyn og Stabæk Jenter 19, fredag kveld 20. november. Flere av jentene på hvert sitt lag som til daglig er skolekompiser og treningskompiser ved NTG.

LES OGSÅ: GPS-bande herjer på Østlandet og i Nordre Aker. Disse bilmerkene er de ute etter

Tidligere på kvelden ble Stabæks Jenter 16 Norgesmestere, da de slo Molde 3-1, i samme Telenor Arena som de eldre jentene spiller i.

Tidlig Stabækledelse

Stabæk med tidlig ledelse over Lyn, 0-1 ved Pernille Velta fra Stabæk etter 18 minutter. Vakker scoring som lobbes over lynkeeper Christine Bertelsen. Også resultatet etter første omgang.

- En kamp som er preget av nerver, sa A-landslagssjef Roger Finjord til speaker i Telenor Arena i pausen - les mer på fotball.no.

Men selv om Stabæk hadde mest kontroll i første omgang, så fortsatte lynjentene å male på. Og jentene fra Kringsjå kom etter hvert så til de grader tilbake i andre omgang.

Men det tok litt tid før selve gjennombruddet og utligningen. Etter knallhardt frispark fra Frida Maanum i 81. minutt, og som stabækkeeper Cecilie Fiskerstrand måtte gi retur på, så Jenny Røsholm Olsen muligheten og får satt inn returen. 1-1.

På overtid

Og så på overtid, etter at lynkaptein Andrea Willmann - som også ble kåret til banens beste - kjempet seg gjennom på høyre kant, og får lagt inn, til igjen Jenny Røsholm Olsen, som scorer sitt andre mål for dagen.

Jenny er en av de yngste på laget, bare 15 år gammel.

Like etter ble finalekampen avblåst for full tid, til jublende lynjenter og lynsupportere.

– Veldig gøy å kunne avgjøre, sier Jenny Røsholm Olsen til NRK etter kampen.

– Jeg hadde hele tiden troen på at vi kunne vinne, og ville bare gjøre alt jeg kunne for å endre kampbildet. Dette er ekstremt morsomt, sier en veldig blid tomålsscorer til NRK, og legger til at dette nok skal feires skikkelig.

LES OGSÅ: Aktivitetssonene er viktig for Lyn Ski: Men er forslaget en forutsetning for bruk, eller en trussel mot Oslomarka?

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse