Lyns juniorer til semifinalen

Lyns juniorer er for åttende gang klare for semifinalen i NM etter å ha slått Haugesund FK. Lyn punkterte kampen med to mål det første kvarteret av andre omgang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.08.2006 kl 10:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Kjelsås: Foruten Lyn er tittelforsvarerne Rosenborg, Start og Fredrikstad klare for semifinalen. Det er forøvrig åttende gang Lyn har nådd semifinalen eller lengre i NM.

Pangstart

Lyn fikk en ønskestart, da lagets hurtige og fysisk sterke høyrekant Jonathan Parr allerede etter to minutter kom alene med Haugesund keeper. Parr satte ballen kaldt i nettaket fra hjørnet av femmeteren.

Etter scoringen fikk Lyn visse problemer med formasjonene. Backrekken fallt litt for langt ned. Samtidig som flankenspillerne var veldig hissige på å fremover. Resultatet var at laget periodevis lå i noe som liknet en 4-2-4 formasjon. En gang gang reddet en Lynforsvarer på streken og etter 33 minutter reddet Friedmann alene med en Haugesundsspiller. Det var de eneste klare sjansene Haugesund skapte i kampen. Lyn manglet litt plan over angrepsspillet den første halvtimen. De siste ti drøye ti minuttene av første omgang klarte Lyn å flytte midtbanen og backrekken høyere opp og satte press på Haugesund. Spissen Bjørn Anders Fossum fikk tre sjanser til å heade nokså umarkert inne i Haugesunds straffefelt, men fikk ikke uttelling. Dermed sto kampen fortsatt og vippet, da lagene gikk til pause.

Høyt pressEtter pause fikk Lyn bedre system i arbeidsfordelingen på midtbanen. Dermed greide de etterhvert å etablere det høye presset, som vi hadde sett tegn til mot slutten av første omgang. Fire minutter ut i andre omgang trakk venstreflanken Endre Knudsen på seg hele Haugesunds forsvar etter samarbeid med backen Gøran Van der Burgh. Spissen Stian Rasch utnyttet rommet Knudsen skapte og økte til 2-0 alene med Haugesunds keeper. Haugesund la etterhvert om til 4-3-3 og prøvde å flytte laget høyere opp. Det ga Lyn større rom og de fikk utover i andre omgang stadig flere overgangsmuligheter. Etter 14 minutter punkterte Jonathan Parr kampen, da han løp gjennom på en pasning fra Endre Knudsen og økte til 3-0 alene med Haugesunds keeper. Ti minutter før slutt fastsatte Bjørn Ander Fossum resultatet til 4-0 alene med keeper.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse