Maktdemonstrasjon i Oslo vest

Tomålscorer for dagen for Lyn, 17-år gamle Felix Boe-Tangen. FOTO: LARS OPSTAD KLADD.NO

Men hvor gode er Lyn? – Vi bør i hvert fall være ett av lagene som kjemper om opprykk, mener trener Thomas André Ødegaard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2017 kl 18:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: «Før sola hadde smøget seg under horisonten hadde Lyn sikret et halvt dusin scoringer.»

Fra Lyns egen hjemmeside, og om kvalifiseringskampen til NM mot Røa. Hvor Lyn vinner hele 1-7 borte mot Røa i fjerdedivisjon. I kvalikkampene handler alt om å vinne.

– Når man møter forventet dårligere motstand, lavere divisjoner, så gjelder å ikke gå i den fella å undervurdere motstanden, bevisst eller ubevisst. Det har vi snakket mye om uka i forkant. Da er det godt å se at gutta er proffe og tar matchen på alvor. Så blir det en veldig komfortabel seier også. Vi scorer syv mål, men kanskje burde vi scoret fem-seks til, sier trener Thomas André Ødegaard til Nordre Aker Budstikke dagen derpå.

HER KAN DU LESE MER OM TRENINGSKAMPER OG ANNET FRA LYNS EGEN HJEMMESIDE

Fin start, men ting å jobbe med

– Kampen mot Røa var en fin start på kamper som teller, med god tilstedeværelse og innsats. Men det er ting å jobbe med også fremover. Blant annet må pasningsspillet bli bedre, vi slurver for mye. Som gjør at vi mister litt tempo. I tillegg skal vi få inn mer variasjon i spillet, legger Ødegaard til.

Se bildet større

Komfortabel seier til Lyn, over Røa onsdag kveld. FOTO: LARS OPSTAD KLADD.NO

Så blir det spennende da, å se hvor gode årets Lyn er?

– Ja det blir veldig spennende fremover. Helt ærlig så er jeg litt usikker på hvor gode eller hvor dårlige vi er. Men når det er sagt, så mener jeg at vi ihvertfall bør være ett av lagene som kjemper om å rykke opp. Jeg kommer jo som trener fra eliteserien, så er vel kanskje noen som forventer at jeg kan trylle, men det kan jeg altså ikke. Så får vi se.

– Du kom jo som trener til Lyn, fra Strømsgodset, for ikke så veldig lenge siden, hvordan har mottagelsen vært så langt?

– Den har bare vært helt fantastisk!

Første serierunde for Lyn går 17. april, hjemme på Bislett mot Tynset.

Det samme for nabo Korsvoll, som spiller borte mot Gjøvik-Lyn. Korsvoll spilte også kvalikkamp denne uka, og som Lyn vant også naboene. De vant 4-1 mot Lille Tøyen.

Se bildet større

Burde kanskje blitt enda større seier til lyngutta mot Røa onsdag kveld. FOTO: LARS OPSTAD KLADD.NO

Kampen

Videre fra Lyns eget referat med oppsummering av kampen mot Røa:

Motstander Røa stilte ungt og uerfarent, og ble rett og slett noen knepp for små i kveld. For før sola hadde smøget seg under horisonten hadde Lyn sikret et halvt dusin scoringer.

Fadel Karbon, formelig trikset seg forbi en Røa-forsvarer, la ballen til rette for seg selv i høyden, og dunket inn 1-0 på selvassistert halvvolley.

Felix Boe-Tangen spilte én omgang, scoret to mål, 2-0 og 5-0, og fikk en hockey-assist på brassespark.

Sikander Iqbal Chaudry kunne styre inn 3-0 fra kloss hold. Morten Bjørshol - den anvendelige midtbanespilleren har fått en ny vår som stopper, og kronet sin andre Lyn-kamp fra start med den aller første scoringen. 4-0 til Lyn.

Benjamin Nessjø Nyheim slo langt mot Fadel Karbon, som tok ned, fant seg til rette i feltet, og snek ballen over i motsatt kryss. Lekkert fra begge mann, og 6-0-ledelse til pause.

I andre omgang fikk Røa sin scoring. Lyns Rune Isaksen fikk to sjanser til å score. På forsøk nummer to var det ingen tvil, og sluttresultatet ble fastsatt til 7-1.

Her kan du lese hele referatet.

Lynjenter

Så skal det også nevnes at andre og siste kamp i kvalifiseringen til J19 NM også ble spilt mot Røa, forrige torsdag kveld. Lynjentene hadde også en maktdemonstrasjon i Oslo vest, og vant hele 13-0 mot Røa. Etter tidligere 14-0-seier mot Amasone, er Lynjentene gruppevinner og går dermed videre som ett av 32 lag i de ordinære NM-rundene.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse