Målkongen abdiserer

Dag Halvorsen har scoret en bråte mål for Kjelsås, men i år har det blitt langt mellom fulltrefferne.

Dag Halvorsen har overlatt toppscorertronen til Martin Hansen denne sesongen. Til høsten legger kapteinen skoene på hylla for godt.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Grefsen: – Det blir nok siste sesong i år, ja. Alt tyder på det, bekrefter Halvorsen som også er daglig leder i klubben.

Storscoreren er kåret til årets spiller i klubben de siste tre årene, og i fjor endte han på 17 nettkjenninger. I år har det bare blitt to seriemål, men måltørken er ikke grunnen til at han legger opp.

– 31 år er jo ingen alder, men jeg har to små barn og fotballen tar mye tid. Jeg trekker meg rolig tilbake. Jeg tenkte jeg skulle unngå å bli toppscorer i år, så klubben ikke skal merke savnet så sterkt neste sesong, humrer Halvorsen.

Seks mål, to røde

Kampen mot Ranheim var litt typisk for Halvorsens nye rolle i laget. Som hengende spiss er han først og fremst en servitør for mannen helt på topp, og i 1. omgang fikk spissvikar Arild Odland flere store sjanser til å gi hjemmelaget ledelsen. Avslutningene sto imidlertid ikke i stil med forarbeidet, og suspenderte Martin Hansen ble neppe bekymret for å miste plassen.

I andre omgang skjedde det langt mer. Ranheim gikk mer offensivt til verks og fikk uttelling allerede tre minutter etter hvilen. Så ble Babs Akinyemi korrekt utvist etter en sen hevnaksjon mot trøndernes spiss. Bortelaget forsøkte å holde ballen i laget, men Kjelsås kom likevel til sjanser. Martin Sandell rotet inn utlikningen 25 minutter før slutt, men Ranheim tok ledelsen igjen bare minuttet senere. Gjestenes venstreback fikk sitt andre gule kort før Thomas Meiner utliknet, men Ranheim virket minst slitne i spill ti mot ti. Tolv minutter før slutt bredsidet gjestenes høyreving inn 2-3, men igjen svarte Kjelsås. Dag Halvorsen stusset et frispark i beina på en Ranheim-forsvarer som utmanøvrerte sin egen keeper og sørget for uavgjort to minutter før slutt.

Mer kyniske

– Vi var klart best i første omgang, men det var vel ikke helt uriktig. Vi kom under hele tida, og det var sterkt å komme tilbake tre ganger, mente Halvorsen.

Etter seks seire på de sju første kampene står Kjelsås nå med ett poeng på to matcher. Kapteinen tror imidlertid laget snart kommer ut av bølgedalen.

– Det er nok ting å tak i, men vi må nok bli mer kyniske defensivt og det gjelder hele laget. Samtidig må vi tørre å spille når vi har ballen. Stort sett er det bare å gjøre som Stig Mathisen sier, avslutter Halvorsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse