Målløst mot serielederen

hadde mange sjanser i starten av matchen, og burde scoret her.

Verken Lyn eller Fredrikstad klarte å score på Ullevålmatta søndag kveld. En jevn batalje med mange målsjanser som kunne endt begge veier, endte med poengdeling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2008 kl 21:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tommy Berntsen i duell med keeper Staw mot slutten av kampen.

Se bildet større

var også igjennom mange ganger, og hadde sjansen til å gi Lyn tre poeng.

Se bildet større

jager Raio Piiroja innenfor FFKs sekstenmeter.

ULLEVÅL STADION: Lyn åpnet klart best og Espen Hoff hadde mange sjanser til å sende hjemmelaget i føringen. Først sendte han et frispark fra 18 meter mot mål, men keeper Staw i FFK-buret reddet skuddet. Før 20 minutter var spilt hadde han tre store sjanser til, og burde nok ha ordnet ledermålet på en av dem.

Etter de første 20 minuttene roer Lyn-presset seg, og Fredrikstad får være med mer i kampen. Lyn gjør noen enkle pasningsfeil i forsvaret, og Abgar Barsom på Fredrikstad får et par muligheter.

Lyn kan takke Eddie Gustafsson for at lagene gikk til pause med uavgjort. Fem minutter før hvilen skyter Ardian Gashi mot mål. Ballen vingler gjennom lufta og Gustafsson får utrolig nok en hånd på ballen og slår til corner.

- En åpen kamp

I andre omgang er det fortsatt jevnt, og begge lagene produserer halvsjanser. Lyntrener Henning Berg mener at kampen kunne gått begge veier.

- Det er en åpen kamp hvor begge lag har målsjanser. Vi burde nok ha scoret på en av sjansene i løpet av de første 20 minuttene, men det klarte vi ikke, sier treneren etter kampen.

Berg er fornøyd med at laget spiller godt periodevis, og har trykk på FFK. Han synes forsvaret gjør en god jobb og mener at de fleste sjansene til bortelaget kommer på langskudd.

- FFK var flinke til å plukke opp ballen utenfor vår sekstenmeter og komme til skudd, men vi klarte å holde dem unna, sier han.

Kun ett poeng

Det siste kvarteret presset Lyn hardt for å få scoringen som ville gitt tre poeng, og hadde noen store sjanser til å avgjøre. Nærmere sluttsignalet begynte de å bli desperate og fyrte av skudd fra alle posisjoner.

- Spillerne burde tatt mer ansvar og spilt til andre i bedre posisjon, men jeg er godt fornøyd med trykket og innsatsen de siste femten, sier Berg.

Ett poeng hjemme mot serieleder Fredrikstad er uansett et greit resultat, men Berg er ikke helt fornøyd.

- Vi vil alltid ha tre poeng i matchene vi spiller, og vi kunne ha scoret mot Fredrikstad i kveld, avslutter han.

Kampens spiller

En av de viktigste grunnene til at Lyn fikk ett poeng mot FFK var keeper Eddie Gustafsson. Han sto solid, og reddet det som var av forsøk fra bortelagets spillere. Når hans egne spillere ikke klarte å prikke inn scoringen på motsatt halvdel, hadde han en del av ansvaret for å sikre det ene poenget.

- Vi forsøker å spille vårt spill, men det blir litt forsiktig, sier han.

Gustafsson holdt nullen og hadde mange kvalifiserte redninger i en tid hvor det snakkes mye om landslagsplass på Sverige. Han presiserer at fokuset hans er på Lyn, og at han ikke tenker så mye på landslagsplassen.

- Jeg gjør jobben min i Lyn, og en eventuell plass på landslaget er en ekstra bonus, sier sisteskansen.

Mens han snakket med pressen etter kampen hadde han sønnen William på armen. På spørsmål om han var fornøyd med pappas innsats svarte han noe nølende "ja", før han la hodet mot skulderen til pappaen og gjemte seg for kameraene.

Neste kamp for Lyn er borte mot Aalesund søndag 4. mai. Neste hjemmekamp er mot Stabæk dagen før nasjonaldagen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse