Målrikt på Korsvollbanen

Korsvoll utlignet til 3¿3 etter corner mot Gjøvik/Lyn. I en underholdende kamp sto Korsvoll for fem av scoringene, inkludert to selvmål.

Med et tøft kampprogram i sesonginnspurten, skulle Korsvoll helst hatt alle tre poengene mot Gjøvik/Lyn. Men slik kampen skred frem var ett poeng og poengdeling helt greit, mente Korsvoll-trener Per Kåre Hagen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2007 kl 20:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

$PHOTOHEADER_ON$Korsvoll:$PHOTOHEADER_OFF$ Det var sjanserikt og svært underholdende på Korsvollbanen lørdag ettermiddag. Korsvoll møtte et offensivt Gjøvik-lag som måtte frem på banen for å ta tre poeng for i det hele tatt å ha håp om å holde seg i 2.divisjon. Det utgangspunktet så ut til å passe Korsvoll, som er gode på hjemmebane. Venstrekant Stig Markus Hovdal gikk rett i angrep og klinket ballen midt på Gjøvik-keeperen allerede i det første spilleminuttet. Korsvoll skapte en rekke muligheter de første 15¿20 minuttene, og ved to anledninger smalt det i stolpen bak Gjøvik/Lyn-keeper Kay Steine.

Gavmildt Korsvoll-forsvar

I stedet var det gjestene fra Gjøvik som tok ledelsen, mot spillets gang. En lang dødball fra midtstreken ble stusset i mål av en uheldig Korsvoll-spiller. Men det tok ikke lang tid før hjemmelaget svarte. Snaue fem minutter etter Gjøvik/Lyns ledermål, kombinerte Korsvoll fint på venstresiden. Stig Markus Hovdal slo et farlig overlegg, som Gjøvik-keeperen forlenget ut mot Korsvolls høyreside. Der stod Anders Ellingsæter klar, og hamret ballen inn i lengste hjørnet.

Da trodde vel de fleste tilskuerne på Korsvollbanen at flere baller ville finne veien inn bak bortelagets Kay Steine. Men i stedet inviterte et gavmildt Korsvoll-forsvar gjestene igjen inn i kampen. Først etter 32 minutter ved nok et selvmål. Så like etterpå la Gjøvik/Lyns Lars Bjørke på til 3¿1, etter at Stian Straume først avverget med en sterk reaksjonsredning. Men en svak klarering ga bortelaget en ny mulighet, som totningene tok godt vare på.

I pausen hadde derfor Korsvoll-trener Per Kåre Hagen nok å ta tak i.

¿ Vi følte jo at vi styrte kampen, og at vi kom til å få nok av sjanser i andre omgang til å rette på resultatet. Enkelte spillere fikk beskjed om å ta mer tak defensivt for å unngå Gjøvik/Lyns farlige overganger.

Åpningen av andre omgang ble ikke like sjanserik som den første. Det var gjestene fra Toten som var farligst frempå, men Korsvoll-kaptein Stian Straume stoppet det som kom.

Hovdals presise dødballer

Midtveis i omgangen kom plutselig den viktige reduseringen. Stig Markus Hovdal slo et fint, men tilsynelatende ufarlig frispark fra sidelinjen ved Gjøvik/Lyns innbytterbenk. Det lange innlegget gikk over alt og alle der det dalte ned bak totningenes sisteskanse.

¿ Det var deilig å se den gå i mål og juble foran gjestenes innbytterbenk, siden Gjøvik/Lyn-treneren holdt igjen ballen for å drøye tida osv., smilte Stig Markus Hovdal etter kampen.

Etter reduseringen fikk hjemmelaget blod på tann. Målscorer Hovdal fortsatte å fôre spissene med presise innlegg. Siste kvarteret ble en sjanseorgie uten like. Etter flere gode forsøk lyktes til slutt Lasse Brandal i å utligne til 3¿3. Den duellsterke stopperen som ble kastet frem som spiss siste kvarteret, satte inn en retur etter en corner med fem minutter igjen å spille.

Korsvoll hadde nok av muligheter til å avgjøre, men det kunne også ha gått andre veien. Gjøvik/Lyn hadde flere gedigne sjanser mot slutten, og derfor var det ikke noe å si på at det ble poengdeling til slutt.

¿ Vi får være fornøyd med ett poeng slik dette utartet seg. Og så skal vi lære av denne kampen at vi må være mer tilstede i duellspillet i fortsettelsen, avsluttet Korsvoll-trener Per Kåre Hagen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse