Mammaene får skylda for at barna kan være motbydelige på fotballbanen

Bildet er kun et illustrasjonsfoto og har ingen ting med verken mammaer som ikke motiverer barna på rett måte, eller barn som er motbydelige på banen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Morens holdning kan være årsak til at barna blir motbydelige og umoralske tyranner på fotballbanen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Det er forskning.no som forteller om den svenske studien, og at foreldre, spesielt da mødre, bør få opplæring i hvordan de oppdrar barna sine. Nettopp for å forhindre at barna blir umoralske tyranner på fotballbanen.

I tillegg oppfordres det til at dårlig sportsånd må bekjempes tidlig, for moral og doping henger sammen.

Motbydelige

– De fleste som har drevet med idrett, har støtt på motspillere og medspillere med dårlig sportsånd. Spillere som ikke lar seg stoppe av verken skrevne eller uskrevne regler. Spillere som i kampens hete blir motbydelige – verbalt eller fysisk, står det i saken fra forskning.no.

Videre at dette nettopp er noe spillerne har med hjemmefra.

Opptatt av seier?

– Foreldrene har et spesielt ansvar for å oppdra barna til å bli moralske idrettsfolk. Særlig mødrene. Hvis barnet opplever at foreldrene er mest opptatt av seier, kan det føre til dårlig sportsånd, sier Stefan Wagnsson, som er hovedforfatter av studien og førsteamanuensis ved institutt for idrettsvitenskap ved Karlstads Universitet i Sverige.

Mest sammen med barna?

Men hvorfor får mødrene spesielt skylda?

– Fotball er en veldig mannsdominert idrett. Derfor er det overraskende at mødre har større innflytelse på moralen. Men moralen utvikles tidlig, og selv i et likestilt land som Sverige bruker mødrene mer tid med barna, skal noe av forklaringen være - les hele saken på forskning.no.

LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse