Mangfold med BURO og Lyn

Flott samarbeid: Som eneste tippeligaklubb jobber Lyn sammen med Barne-og Ungdomsrådet i Oslo (BURO). I helgen var Lyn-spillerne Lars Kristian Eriksen og Enrique Ortiz populære deltakere.

Fotball, dansing, konkurranser og konsert. Stemningen var på topp da Barne- og Ungdomsrådet i Oslo (BURO) i samarbeid med FC Lyn Oslo arrangerte fotballturnering og danseworkshop.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Stort engasjement: Over 400 gutter og jenter i alderen 6-30 år stilte opp i fotballturneringen under helgens BURO-arrangement

Se bildet større

Best med ball: Både store og små hadde tatt turen til Ekebergsletta sist helg. Hoangnna Leny (3) fra Majorstua koste seg med fotballen sin.

Ekebergsletta: Nærmere 500 barn og unge fra fritidsklubber, lokale ungdomsråd, ressurssentre og barne- og ungdomsorganisasjoner var samlet på Ekebergsletta i helgen da BURO-arrangementet gikk av stabelen.

– Dette er et arrangement i samarbeid med våre samarbeidspartnere. Vi er opptatt av at barn og unge skal få kjennskap til de fritidstilbudene som finnes i Oslo. Derfor stiller blant annet frivillige organisasjoner opp med stands, aktiviteter og konkurranser i tillegg til selve fotballturneringen og dansingen, forteller leder i BURO, Ingvild Kilen Rørholt.

Stolt fotballklubb

I drøyt et halvt år har FC Lyn Oslo samarbeidet med Barne-og Ungdomsrådet i Oslo. Lørdag fikk de fremmøtte hilse på Lyn-spillerne Lars Kristian Eriksen og Enrique Ortiz og søndag dukket Henrik Dahl opp.

– Jeg er glad for at Lyn viser et samfunnsengasjement utenfor fotballen. Det er viktig at vi bryr oss, sier Eriksen.

Informasjonssjef i FC Lyn Oslo, Joachim Westher Andersen er enig.

– Jeg er stolt over at Lyn er en del av dette arrangementet, og glad for at Lyn har mulighet til å bidra med at BURO hjelper barn og unge. Selv om vi er har bidratt med vårt, skal BURO ha all ære for denne helgen, sier en imponert Andersen.

Vellykket arrangement

For første gang i Norge stilte et tamilsk lag med både gutter og jenter over 13 år opp i en fotballturnering. Totalt deltok fem lag fra Stovner Tamilske Sportsklubb.

– Det har gått over all forventning. At så mange skulle ta turen hit, hadde jeg virkelig ikke trodd, forteller en stolt Rørholt.

Det er første gang et slikt arrangement blir gjennomført, og skal vi tro prosjektleder for minoritetssatsingen i BURO, Else Marie Stuenæs, blir det ikke den siste.

– Utrolig moro. Vi håper å kunne gjøre dette til en tradisjon, smiler hun fornøyd.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse