Manglet lag for to år siden, nå er jentene seriemestere!

Seriemestere i jenter-04-klassen i basket. Bak fra venstre: Amalie Gjelsten Andersen, Henrikke Gjelsten Andersen, Kaja Berard-Andersen, Sofie Hald Hesstvedt, Linnea Lamøy og Ida Sofie Carlson Nossum. Foran fra venstre: Hedda Syljuåsen, Ida Sofie Krosby Jacobsen, Tiril Eiane Hukkelberg, Lotte Seljelid Sørlie og Regine Stafset Grøndahl. Lily Izadi, Una Sundby, Oda Laugerud Grusd, Louise Liahjell og Linnea Berg var ikke tilstede da bildet ble tatt. FOTO: KJELSÅS BASKET

«Det holder ikke med en stjernespiller i basket. Alle må bidra om det skal bli bra.»

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.03.2017 kl 10:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: For to år siden hadde ikke Kjelsås noe eget basketlag for jenter født i 2004. I dag består 2004-laget av 15 spillere, og denne sesongen ble de seriemestere i sitt årskull.

Til sammen har jentene vært innom et titalls ulike idretter. Fotball, håndball, ski, tur, alpint, dans. Nå er det basket som gjelder.

– Det beste med basket er at det er en lagidrett, er kjelsåsspillerne Kaja Berard-Andersen,
Hedda Syljuåsen og Ida Nossum enige om.

Det er laget som er viktig for jentene. At de er sammen, på banen og utenfor.

– Det holder ikke med en stjernespiller i basket. Alle må bidra om det skal bli bra, utdyper Linnea Lamøy.

Bygge lag

Foruten litt skolegårdsbasket, var det få av jentene som hadde noe forhold til idretten. Og læringskurven er bratt!

– Det er derfor det er så gøy å trene disse jentene, spillerne lærer veldig fort i denne alderen, forteller trener Niels Matthiessen.

Den ivrige baskettreneren har trent flere lag i klubben. Nå er det Kjelsås Jenter 2004 som gjelder.

– Moro å være trener i Kjelsås Basket, og vi har mange flinke spillere i både årsklassene over og under. Dette gjør at vi får et stort jentemiljø i Kjelsås, fortsetter treneren.

Aktive foreldre

Det er ikke bare på banen laget har markert seg. Kjelsås har også fått en utvidet supportergjeng av foreldre med basketdilla.

- Basket er utrolig gøy, det er et spill med stor fart, og en kamp kan snu seg fullstendig på kort tid. I Kjelsås får vi dyktige trenere som gjør at jentene har en fin utvikling, sier Kalle Hesstvedt som er en av lagets ivrige pappasupportere.

LES OGSÅ: Familien basket på Grefsen - vant åtte NM-gull på en måned!

Målrettet rekruttering

Norges basketballforbund har nedsatt et eget jenteutvalg som jobber spesielt med å styrke rekruttering og tilbud for jenter. Dette som et resultat av at jentene har stått for den største nedgangen i norsk basket de siste årene. Nå er trenden snudd, og flere klubber vokser på jentesiden.

– Vi jobber for at basket for jenter må styrkes. For oss er det et viktig prinsipp at begge kjønn skal tilbys et likeverdig sportslig tilbud og utviklingsmuligheter, forteller Hanne Sogn, generalsekretær i Norges Basketballforbund.

I Kjelsås jobbes aktivt med å rekruttere og beholde jenter. Det gir resultater. I januar fikk Kjelsås forbundets pris for størs t vekst totalt, og for størst vekst av jenter til basket. Og, det er plass til flere, både gutter og jenter!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse