ANNONSE
Annonse

Maridalsgutter skal ut og fly med en utedo

HALLO PÅ DO: Christoffer Helvik, Peder Nilsen, Magnus Holm Hagen og Robin Helvik (Sindre Hansen var ikke tilstede da bildet ble tatt) i det som senere i måneden skal bli en ferdig, svevende utedo. Foto: ANDERS KURÅS

Hvis du har levd en stund husker du nok «Ta sjansen» i Besserudtjernet i Holmenkollen. I 2015 har konseptet blitt langt mer «svevende».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2015 kl 15:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARIDALEN/BJØRVIKA: – Vi må tørre å drite oss ut, bokstavelig talt, gliser kameratgjengen bak bidraget «Trekkfullt», som er fra Nordre Aker og er plukket ut som deltakere i Red Bull Flugtag.

For ordens skyld; Det NRK-sendte «Ta sjansen», en årlig sommerslager fra 1983 til 2002, har ingen annen tilknytning til det helsprø fly-arrangementet Red Bull Flugtag, enn at det lar kreative gærninger lage høytsvevende og særdeles fuktig underholdning.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Verdensomspennende underholdning

Energidrikk-produsenten Red Bull står bak arrangementet, som ble arrangert første gang i Wien i Østerrike i 1991. Siden har mer enn 100 Flugtag-arrangementer funnet sted rundt om i hele verden, fra San Fransisco til Dubai, med publikumstall opp mot 300.000 (i Hamburg i 2004), ifølge arrangøren.

VÅTT: Det ender som regel i vannet, slik som for disse deltakerne i «The Bathroom Five». Foto: RED BULL FLUGTAG

Konseptet er som nevnt velkjent: Bygg en crazy farkost, legg til fart og høyde (en seks meter høy rampe), og prøv å fly lengst mulig før det hele ender med et mer eller mindre spektakulært splæsj i fjorden.

I Norge har det blitt arrangert én gang tidligere, i 2011.

23. august klokken 13.00 går det (i denne sammenheng bokstavelig talt) nok en gang av stabelen, i Bjørvika. Og det hele er gratis for publikum. Dermed er det duket for en folkefest, og en god mulighet for at gutta fra Maridalen og Kjelsås virkelig skal få «drite seg ut».

HØYT: Seks meter høy er rampen som farkostene setter ut fra. Show og flyegenskaper premieres. Her «Le Chicken team» fra annet Flugtag-arrangement. Foto: RED BULL FLUGTAG

LES OGSÅ: Anmeldelse av Maridalsspillet 2015

Tidenes lengste Flugtag-svev er på 78,5 meter, utført av «The Chicken Whisperers», et lag med luftfarts- og maskiningeniører fra California, i september 2013.

Inspirasjon fra Maridalen

Om svevet blir like langt for kvintetten «Trekkfullt» fra Nordre Aker, gjenstår å se.

Gjengen, bestående av 19-åringene Peder Nilsen, Christoffer Helvik, Robin Helvik, Magnus Holm Hagen og Sindre Hansen, er i alle fall klare for å drite seg ut. Farkosten de skal prøve «å fly» med er nemlig...en utedo.

– Da vi satt oss ned noen dager før fristen, noterte vi ideer på hva vi kunne ha. Så kom utedoen, og vi synes det var det beste forslaget. Og noen av oss bor i Maridalen. Så synes vi at det passet å spille litt på det gamle, forklarer de.

At kameratgjengen er kreativ, er det liten tvil om. Nordre Aker Budstikke kunne tidligere i år fortelle om at de skapte mange smil og stirrende blikk med russebilen sin, som het Ruspulverguttene. Det navnet var en omskriving av en Vazelina Bilopphøggers-låt.

Utedoen derimot…

– «Trekkfullt» var det vi endte opp med, men vi var innom forskjellige greier. Som flyvende stol av noe slag, flyvende teppe… Men det ble flyvende utedo, for det likte vi best, forklarer de.

OG APPROPOS UTEDO: Toalettene på Sognsvann lekker, og forurenser vannet og grunnen

«Lokalt forankret» utedo

Strategien den 23. august er å «komme oss uti vannet på et eller annet vis og ikke havne på rampen». Målsettingen er en plassering blant topp fem.

Byggingen av utedoen er godt i gang. Alle fem har snekret litt tidligere.

– Vi skal lage den av treverk, først og fremst, og så bygger vi hjemme hos en av oss deltagerne. Så skal vi jobbe med å skaffer sponsorer for å få det litt billigere, sier guttene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SNEKKERBUA: Guttene har snekret litt før. Det kommer godt med når man skal bygge en do. Foto: ANDERS KURÅS

Alle deltakerne til Red Bull Flugtag er nøye plukket ut etter en søknadsrunde.

– Alle lag har blitt nøye valgt ut basert på idé og konsept. I søknadsprosessen mottar laget en pakke der de blir bedt om å skissere farkosten, oppgi spesifikasjonene for sitt fly, samt beskrive hvordan teamet skal sjarmere dommerne med show og valg av kostyme. Trekkfullt er plukket ut fordi de har et konsept som skiller seg ut, og med norsk, lokal forankring, sier Celine Marie Moe, kommunikasjonssjef i Red Bull Norge.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse