ANNONSE
Annonse

Norway Cup 2016:

Med Jenny (16) i kalasform!

Lyns nummer 13, Jenny, gratuleres av lagvenninnene etter kampslutt. Hun scoret begge Lyns mål i 2-1-seieren over Askim. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I de fleste kampene har Lyns jenter 17 år så langt vært overlegne, med storseire. Men i kvartfinalen ventet Askim - og mer motstand.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2016 kl 15:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

EKEBERG: For det satt kansje et støkk i de gode lynjentene, og med landslagsspillere i troppen, da Askim tok ledelsen godt ut i første omgang. Og kanskje var det et baklengsmål som skulle til for å skikkelig vekke opp jentene fra Kringsjå.

Lyn jenter 17 før kampstart i kvartfinalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Våknet

Ikke det at Lyn hadde vært frempå flere ganger, men scoringen og presisjonen manglet. Men så, like etter baklengsmålet setter Jenny Røsholm Olsen (16) ballen iskaldt til venstre for keeper - og med det utligning.

Ettter det ble det mer fart i lynjentene. Men Askim forsvarte seg bra, og det sto 1-1 til pause.

SE FLERE BILDER HER

Ledelse

Askim var også på igjen fra start av andreomgangen. Men så tok lynjentene mer og mer over, og eksplosive, hurtige og sterke Jenny fikk servert mange fine baller fra gode lagvenninner, og fikk nærmest lobbet inn et mål til, godt ut i andreomgangen - 2-1 til Lyn.

Jenny for Lyn jenter 17. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ikke lenge etterpå var Askim farlig nære å utligne, men en god lynkeeper fikk bokset ballen over mål.

Flere gode sjanser

Det kunne fort blitt flere mål til Lyn i kvartfinalen, for blant annet var samme Jenny på flere farlige raid mot målet til Askim. Men kampen endte 2-1 til kringsjåjentene, som jublet over semifinale senere på kvelden.

Jenny er enig i at det fort kunne blitt mer enn 2-1 til lynjentene i kvartfinalen.

– Vi starter kampen slurvete. Men så kommer vi mer og mer på. Vi liker jo å spille ball, og utover i kampen ble vi flinkere til å prate sammen også, sier en strålende fornøyd tomålsscorer Jenny som sammen med de andre jentene skal lade opp til semifinale mot Raufoss senere fredag kveld.

Lyn Jenter 17. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Semifinale og første sluttspill

Jenter 13 år fra Lyn hadde kjempet seg helt til semifinalen i A-sluttspillet i år. Det står det respekt av - for 13 år er første året med sluttspill.

Det var ikke bare spente spillere på og rundt banen før kampen mot BUD Fotball. Det var nok også mange spente foreldre langs sidelinjen fra begge lag.

SE FLERE BILDER HER

Dårlig bane

I tillegg var det ikke akkurat noen bane verdig en semifinale i Norway Cup som ble servert de unge Lyn og BUD-jentene. Skikkelig oppoverbakke i ene omgangen, og så selvfølgelig nedoverbakke i andre omgang.

Lyn Jenter 13. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Man kan jo godt si at det blir likt for begge lag, men det er vel ikke vanskelig å tro at alle jentene nok hadde satt pris på å bli satt mer pris på med en bedre bane i en semifinale i et A-sluttspill.

Lynledelse

Men kampen ble blåst i gang. Lynjentene godt på - og scoring til Lyn ved Hanna, etter rundt ett kvarter. I nedoverbakke. Stor jubel i lynleiren.

Så svarer BUD, på langskudd som går veldig høyt, og inn rett under tverrliggeren. Til enda større jubel fra stort oppmøte fra BUD fotball.

Lynjenter 13 år kjempet i semifinalen, men det gikk ikke hele veien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

1-1

1-1 til pause. Noen minutter ut i andreomgang får BUD et farlig frispark, men det når ikke nettet. Like etter blir Lyns keeper skadet, og må gå av banen.¨

Bra frisparksituasjon til Lyn, som skyter over mål. Nytt frispark Lyn, men keeper redder.

Så gjør BUD akkurat hva de gjorde i førsteomgang, langskudd som går høyt, og rett inn i mål - 2-1.

Lynjentene kjemper det de kan, i oppoverbakke. Men BUD er solide i forsvar. BUD er også mer på etter ledelsen, og kommer til enda en scoring - 3-1.

Skuffelsen var stor etter at Lyns Jenter 13 tapte semifinalen mot Bud IL. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Men lynjenter gir ikke opp så lett! Og klarer helt på tampen å sette inn 3-2 ved Christina. Men tiden renner ut og dommeren blåser av kampen kort tid etter redusering.

Glede og skuffelse

Det er kort mellom glede og skuffelse på sletta under Norway Cup, og tydelig at flere av lynjentene er skuffet rett etter kamp. Men da Nordre Aker Budstikke møter noen av jentene senere på sletta, ja så var det ikke så ille likevel.

Lyn jenter 13, like blide etter en stund etter at de røk ut i semifinalen, fra venstre Tirill, Hanna, Nora og Christina. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nummer tre

– Vi ble jo tross alt nummer tre av hele 56 lag!

Understreker Tirill, Hanna, Nora og Christina.

De fortsetter.

– Litt nervøse

– Vi synes banen var veldig dårlig, oppover og nedover. Men vi spilte nok dårligere enn vi pleier å gjøre også. Vi var nok litt nervøse, og hadde også masse forventninger, sier de blide jentene som er klare til neste år også.

Første gang med sluttspill, og så ble det helt til semifinalen for Lyns 13års jenter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Flere Norway Cup-saker

Sola og spillerne skinner på sletta.

Her kan du lese om Maria som spiller hele to år opp - fra 05 til 03.

Skeidgutta junior er i A-sluttspillet.

Norske leger har hjulpet blinde og svaksynte afrikanske barn som nå har eget lag med i Norway Cup.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post![/

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse