Sammen er de mange: Men hva skal de rope fra sidelinja?

Skeid og Kjelsås - i skjønn forening i regi av jenter 14 år. FOTO: PRIVAT

Begge lag ble færre og færre. Så kom noen på noe lurt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.03.2017 kl 10:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: I årets serie spiller jentene fra Kjelsås og Skeid på samme fotball-lag, i jenter 14 år.

Allerede i høst startet laglederne å snakke sammen om et mulig felles lag for 03-jentene.

– Vi innså at vi ikke hadde nok spillere til å stille 11'er lag i den lokale vinterserien. Skeid J14 hadde 8-10 spillere og ble før jul slått sammen med Skeid J15, mens Kjelsås J14 hadde 14-15 spillere, som tilsier 9'er spill, forteller trener Bjarne Tofte fra kjelsåssiden.

Færre spillere

Motivasjonen hos flere av jentene var på hell.

– Begge lag mistet spillere. Skeid jentene ble først invitert til noen fellestreninger på Grefsen stadion i januar, og interessen for et sammensatt lag ble testet hos jentene og foresatte. Begge lag fikk støtte fra sportslig utvalg i respektive klubber til å fortsette dialogen, forteller Tofte videre.

I slutten av januar ble Kjelsås/Skeid J14 meldt på som sammensatt lag i 11'er serien, og ett par uker senere ble laget godkjent av Oslo Fotballkrets.

Se bildet større

Noen av Skeid/Kjelsåslaget - jenter 14 år. FOTO: PRIVAT

Solid treningsgruppe

– Regelverket tillater videre at jentene kan spille kamper på andre lag i egne klubber slik at hospitering på eldre klubblag fremdeles er mulig. Laget består nå av 22 spillere som gir en solid treningsgruppe og nok spillere til kamper, og som kommer til å trene både på Skeid og Kjelsås sine anlegg, forteller Tofte videre.

Spennende initiativ

Og dette er et spennende initiativ.

– Ja, for hele jentefotballen i Nordre Aker. Dette er en aldersgruppe der det som regel blir et stort frafall, og på denne måten kan vi sikre at våre lokale fotballjenter fremdeles har et tilbud istedenfor at lagene går i oppløsning og at jentene slutter i altfor ung alder, sier kjelsåstreneren.

Kjelsås/Skeid J14 er godt i gang med sesong-forberedelsene. Laget har vunnet samtlige seks kamper de har spilt sammen så langt.

Vant i helga

– I helga vant de også Røa kick-off cup nivå 2, etter en finale-thriller mot Heming der Kjelsås/Skeid tilslutt avgjorde på straffekonk. Spillere og foresatte ser frem til en spennende sesong, med serie-åpning allerede førstkommende søndag mot Manglerud Star, fortsetter Tofte.

Men det er en ting som er litt småkomplisert - hvordan heie, eller hvilket lag heier man på - på sidelinja?

Det må tenkes litt mer på.

– Moro med nye folk

Johanna og Maya er to av kjelsåsjentene, som nå har ett ben i skeidleiren også.

– Det er moro å bli kjent med nye folk, og vi jentene har det hyggelig sammen, legger jentene til.

– Og så er det jo bra at det er mange flere på trening, det er veldig motiverende. Da kan vi også gjøre flere ulike øvelser på trening og ha et veldig bra 11'er-lag, sier Johanna og Maya.

Ikke første gangen

Daglig leder i Kjelsås IL, Truls Dorthellinger Nygaard, forteller at en miks av klubblag skjer innemellom.

– Dette når gruppen eller årgangene er små, for å få til gode treninger, og å kunne spille seriespill. Det er positivt for de som ønsker å drive med idrett, sier han og viser til at det er samme løsning i håndballgruppa med Korsvoll.

– Finner man ikke løsninger som dette risikerer en at hele årganger kan forsvinne og de som er glad i idretten sin ikke har noe tilbud lokalt, legger han til.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse