Kjelsås-spalten: «5-2 over Skeid kvalifiserer til minst én Michelin-stjerne»

Det oste tidvis godt fra grillen på Grefsen stadion mandag, og det gistret etter hvert av Kjelsås' spill også. Her plukker Simen Stamsø Møller ut ballen etter Espen Frøystveit 3-1-scoring. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I etterkant ser jeg vi blir beskrevet som et kjøttlag. Det kan jeg være med på, skriver Amund Norvald Brandal, om lokaloppgjøret mellom Kjelsås og Skeid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.05.2015 kl 12:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Martin Fasting scoret Kjelsås andre i kampen mot Skeid. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

Martin Fasting, som satte inn 2-0 i første omgang, lå nede med krampe etter 55 minutter. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Seier smaker alltid godt. Å vinne med tre mål smaker enda bedre. 5-2 over Skeid kvalifiserer til minst én Michelin-stjerne. I grillrøyken på Grefsen stadion var det liten tvil om hvem som taklet temperaturen best.

Jeg var ikke redd for innsatsen. Det hadde jeg heller ikke grunn til å være: Gutta ga alt i duellene og la ned et solid antall meter. Det hele ble nydelig illustrert ved Martin Fasting som satte inn 2-0 i første omgang og lå nede med krampe etter 55 minutter.

Rett skal være rett — det var ikke alt for mye finspill denne mandagen. Lista legges relativt høyt, men det mangler ikke på frispark og stopp i spillet. Det løsner litt i andre omgang, uten at vi får de helt store smakebitene på kombinasjonsspill og finesse.

Vi scorer fem ganger, mer eller mindre. Det gledet flesteparten av de 614 fremmøtte. Skåret i gleden, om jeg tar på meg kritikerhatten, er at vi slipper inn to og senker oss unødvendig mye de siste ti minuttene.

LES OGSÅ: Kjelsås: – Vi klarte å straffe Skeid

Tilbake til mål riktig vei: Før kampen satte jeg opp en liten oversikt over scorede mål. Etter nitti spilte på mandag er 16 av 21 scora av lokale gutter: Nordhagaveien lovte mål på forhånd og leverte. Akebakkeskogen økte til fire mål totalt. Eldstebror Møller satte årets første og noterte dermed Nordstjerneveiens sjuende for sesongen. Det er knallsterkt.

Etter nitti spilte på mandag er 16 av 21 scora av lokale gutter

I etterkant ser jeg vi blir beskrevet som et kjøttlag. Det kan jeg være med på. Mandag så vi Anders Kase Osmunddalen i rollen som perfekt biff Wellington og Julian Stamsø Møller som fløyelsmyk indrefilet. Endre Olav Osnes figurerte som frekk italienskmarinert kalveculotte.

Dette er bare et utdrag fra menyen — nå står grillsesongen for døren. Det er bare å glede seg!

Amund Norvald Brandal
Kjelsåssjel

Se stor bildeserie fra lokaloppgjøret her!

Dette er den nye supporterspalten for Kjelsås i Nordre Aker Budstikke! Les også «På Kjelsås snakker vi om sjela. Vi har lovende unggutter og lokal tilhørighet»

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse