ANNONSE
Annonse

Lyn-spalten:

Cupskrell på Bislett?

Erik Botheim har vært viktig for Lyn siden han debuterte på A-laget i fjor. Kan han bli avgjørende i cupen mot Tromsø også? Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Et Tromsø-lag som til daglig trener og spiller kamper på et raskt og jevnt kunstgress, vil fort kunne få problemer med en treg og ujevn gressmatte, som kanskje er det nærmeste vi kommer åker innenfor Ring 2, skriver Dan Noam Winer i årets første Lyn-spalte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2016 kl 13:18

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Etter to innledende runder mot henholdsvis Konnerud og Svelvik, gjorde Lyn seg fortjent til en plass i årets NM. I kveld venter et av årets store høydepunkt når Tippeligalaget Tromsø gjester Bislett. Alle vet at «køppen» av ulike årsaker blir svært viktig for oss i år, og i denne spalten skal vi se nærmere på hvorfor det blir Lyn som kan løfte armene i været og ta seg videre til 2. ordinære runde av årets NM.

Flere, undertegnede inkludert, hadde store forhåpninger inn mot årets to første tellende kamper. Vi var forholdsvis sikre på at dette skulle bli plankekjøring og kalassifre, men derimot innhentet hverdagen oss fort. Kampene skulle til tross for overlegen kontroll i banespillet, vise seg å bli noen reale tålmodighetsprøver. I dag er derimot situasjonen en annen, og vi vil nok neppe se et Tromsø-lag som ligger med 10 spillere innenfor egen 16-meter.

Bastionen håper Lyn er sterkest mot Tromsø. Her ved Thomas Nordeng i Bastionen-styret. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Vi kommer fra en sterk 4-0 seier borte på Manglerud, mens Tromsø imponerte stort i en tøff hjemmekamp mot Godset. Tromsø spiller i Tippeligaen, vi i 3. divisjon. I kveld legger vi det til side, for i kveld er det cup. Da er det mann mot mann, vi mot dem og kun den beste der og da går videre.

Kampen og kampbildet vil nok bli noe annet enn vi har vært vant med i det siste. Tromsø ønsker nok å spille rollen vi har hatt de siste kampene, et ballførende lag som presser motstanderen lavt. Selv om Tromsø trolig vil være det styrende laget er det ingen grunn til fortvilelse. Derimot er fordelen ved dette at det vil åpne seg store rom på deres banehalvdel, som vi med klokskap, råskap og fart kan nyte store fordeler av. Det er vi helt sikre på at Tresor og Mikkis vil utnytte.

I motsetning til «hjemmekampen» mot Svelvik, spilles denne matchen på vår egentlige hjemmebane, Bislett. Dette kan vise seg være en stor fordel og faktor som til slutt kan vise seg å bli meget avgjørende. Et Tromsø-lag som til daglig trener og spiller kamper på et raskt og jevnt kunstgress, vil fort kunne få problemer med en treg og ujevn gressmatte, som kanskje er det nærmeste vi kommer åker innenfor Ring 2. Selv om banen er lik for begge lag er Lyns store fordel at de er godt kjent med underlaget Bislett har å by på, og vet hvordan det best fungerer å spille ball der.

Til slutt den største og viktigste grunnen til at Lyn kommer til å ta seg videre. Bastionen. Det er ikke mange andre lag som kan skilte med en supportergruppe som den Lyn har. Få, om ingen andre supportere støtter laget sitt like bra i tykt, om ikke bedre i tynt. Vi skaper gåsehud, god stemning og gir gutta guts og energi til å ta enda et helhjertet løp. I kveld skal vi møte mannsterke opp og fylle Store Stå. Vi skal være tungen på vektskålen som fører oss et skritt nærmere Ullevål!

LES OGSÅ: Trekker Lyn flere tilskuere mot Tromsø på Bislett onsdag enn VIF greier mot Tromsø på Ullevaal til søndag?

Bortsett fra Tromsø-kampen, skjer det svært mye for de med hjertet i Lyn denne uken. Først og fremst har vi og Lyn sparket i gang Lyn-uka med god hjelp av Nordre Aker Budstikke. Dette går ut på å vise og spre Lyn-farger i gatene og på nett hele uken. Konkurannse og mer info finner du på www.bastionen.no. Og på lørdag inviterer Lyn igjen til fest på Bislett. Da står naborival Korsvoll på motsatt side, og vil prøve å hindre Lyn fra å hente sin første hjemmeseier i serien.

Ta med deg familie og venner, dette er to kamper du ikke vil gå glipp av! Vi sees på Bislett i kveld senest 18.00!

Enn så lenge – Lyn for alltid, alt for Oslo!

Dan Noam Winer
Bastionen-styret

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse