Skeid-spalten: «Det er noe som skurrer i Skeid»

IKKE FORNØYD: Jonny Olsen, leder av Skeidoksene og skribenten bak Nordre Aker Budstikkes Skeid-supporterspalte, under lokalderbyet mot Lyn på Nordre Åsen 1. mai. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Jeg kan ikke klandre Lyn for at de spilte så destruktivt. Men dette var en kamp de skulle tapt, skriver Skeidoksenes Jonny Olsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.05.2015 kl 15:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Skeid-kaptein David Tavakoli var en av mange spillere på hjemmelaget som kom til sjanser mot Lyn-keeper Sofus Rasmussen. Men Skeid greide ikke å sette ballen i mål. Det bekymrer Skeidoksenes leder, og nab.no-skribent Jonny Olsen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

Flere Skeid-spillere var gode under oppgjøret mot Lyn, mener Jonny Olsen. Men laget greide ikke å avslutte. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fotball er en fantastisk idrett, men det kan også være et slit på psyken. Jeg håper ikke jeg tråkker for mange på tærne når jeg sier at jeg ikke tror det finnes mange idretter der ute som i løpet av 90 minutter kan slite på så mange elementer av et menneskes følelsesregister som fotball. Sånn var det i hvert fall for meg denne fredagen, for jeg var innom både glede, frustrasjon og skuffelse.

Les kampreferatet: Skeid best, men Bastionen vant tribunen

Glede over å se mitt elskede Skeid rulle over byrival Lyn i omtrent samfulle 90 minutter. Frustrasjon over å se det samme Skeid brenne den ene kjempesjansen etter den andre.

Og dessverre; skuffelse over at vi ikke tok 3 poeng i denne kampen.

For hvordan er det egentlig mulig at vi ikke vant denne kampen? Lyn kom til Nordre Åsen med en enkel filosofi: legge så mange mann som mulig bak ballen, og håpe på at det skulle komme en og annen kontring. De fikk denne kontringen et par ganger i løpet av kampen, men det kom aldri noen reelle farligheter fra våre motstandere fra beste vestkant.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Det var ingen pen taktikk, men de fikk det ene poenget de var på jakt etter. Og, jeg kan ikke klandre Lyn for at de spilte så destruktivt som de gjorde. De har hatt en tung sesongstart, og sannsynligvis går de en tøff sesong i vente, hvor de må gjøre det kan for å sanke poeng. Og hvis det innebærer en svært defensiv taktikk mot et antatt bedre lag? Ja, da forstår jeg det veldig godt.

LES OGSÅ: To gamle giganter møtes til lokalderby

Men, dette var en kamp de skulle tapt.

For det manglet ikke på sjanser for de røde og blå. Mer enn nok sjanser til å vinne denne kampen, gjerne med et par mål også. Jens Rongved, David Tavakoli, Hassan Yousef og Jonas Bergersen hadde alle store muligheter, som burde funnet nettmaskene. Selv den unge, men ekstremt talentfulle venstrebacken Ridoun Essaeh kom til et par interessante muligheter, og det sier vel kanskje det meste om hvor stort overtak vi hadde i denne kampen. Men, mål ble det ikke.

LES OGSÅ: Vi samlet Skeid, Lyn og Kjelsås til duell før sesongstart. Se hvordan det gikk her!

Det er noe som skurrer. Det er vanskelig å sette fingeren på det, men laget har kommet tregt i gang i 2015. Det er liksom noe uforløst over gutta, og både jeg og flere sitter og venter på at det skal skrus på en bryter. En bryter som gjør at gutta spiller like underholdende angrepsfotball som de gjorde store deler av sesongen i fjor.

Jeg vet at den bryteren skrus på etter hvert. Men, jeg håper det skjer snart.

Helt til slutt, vil jeg sende en stor takk i retning våre rivaler i Bastionen, som bidro med god stemning på tribunen. Litt for mye fokus på motstanderlaget for min smak, men til syvende og sist er jeg imponert over en supportergruppe som står på like mye for et lag i motgang som det Bastionen gjorde. Så, honnør til de for god innsats.

Jeg gleder meg allerede til returoppgjøret på Bislett, og regner med at også den kampen blir en prøvelse for psyken.

Men da SKAL de tre poengene med hjem til Nordre Åsen!

Jonny Olsen
Leder av Skeidoksene

SE STOR BILDESERIE FRA LOKALDERBYET HER!

Dette er Skeids nye supporterspalte i Nordre Aker Budstikke! Den føres i pennen av Jonny Olsen. Les hans forrige innlegg «Vi er ikke vant med bortesupportere på Nordre Åsen. Nå kommer "hele" Oslo vest!».

Du kan også lese vår supporterspalte for Lyn her: «Det finnes verre ting enn å ryke på en smell i Bærum. Det som virkelig svir er å tape et byderby».

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse