Kommentar: «Hvordan effektivt stoppe utvikling av kvinnefotball på Østlandet?»

I 2. divisjon på Østlandet spiller åtte andrelag som passer på å holde på plassen og blokkerer for at nye klubber kan utvikle seg og etablere seg i 2. divisjon, skriver Hans Jonny Furholt. Her Skeid i aksjon mot LSKs andrelag. FOTO: SKEID

Det klarer NFF på en utmerket måte ved å sørge for at nye lag som ønsker å bygge seg opp med yngre spillere gjennom spill i 2. divisjon ikke får en mulighet for dette.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2015 kl 16:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Skeid og Elverum spiller i morgen onsdag sine siste kamper og lagene har vel trodd frem til nå at det av lagene som var best skulle spille kvalifisering om opprykk til 1. divisjon, selv om det jeg tror begge lagene helst ville, var å ha en avdeling hvor det var mulig å bli værende i 2. divisjon for å kunne utvikle seg videre.

Lagene fikk vite i går at de likevel ikke skulle spille kvalifisering om opprykk. Dette virker som en forkastelig fremgangsmåte av NFF å informere om dette når sesongen er over om dette stemmer.

Se bildet større

Slik ser tabellen i 2. divisjon avd. 1 ut etter 21 spilte kamper. Skjermdump fra fotball.no.

Hvorfor?

Dagens 2. divisjon på Østlandet består av åtte stk. 2. lag som ved bruk av spillere fra høyere nivå, enkelt i løpet av sesongen kan sørge for nok poeng til å beholde plassen i divisjonen. Det vil si at det kun er plass til ett lag som beholder plassen og som ikke er et 2. lag.

I utgangspunktet skal de to beste lagene som ikke er 2. lag spille kvalifisering om spill i 1. divisjon men nå virker det som det er en «skjult» regel som sier at dette ikke gjelder om lagene ligger under streken, slik at Skeid/Elverum ikke får denne muligheten.

LES OGSÅ: Kommentar: Kvinnefotball scorer ikke hos mediene

Dette fikk lagene vite 2 dager før siste seriekamp og det står ikke noe om dette i info som ble sendt ut før seriestart så vidt meg bekjent!!!

Nå er det vel imidlertid ikke dette som er problemet for jeg tror ikke lagene vil gjøre annet enn å ødelegge talentene gjennom å rykke opp til 1. divisjon. Jeg tror deres problem som nyopprykkede lag er at det ikke, slik dagens situasjon med åtte stk. 2. lag, er mulig å kunne etablere et lag i 2. divisjon.

På denne måten er det i praksis stopp for å kunne få frem nye lag på Østlandet gjennom å etablere et lag i 2. divisjon.

Hva MÅ NFF/forbundsstyre gjøre?

Se bildet større

Skeid Damer får trolig likevel ikke spille kvalifisering til 1. divisjon – eller mulighet til å beholde plassen i 2. divisjon. FOTO: SKEID

Dette kan løses ganske enkelt ved å etablere to avdelinger på Østlandet. Enten en ren avdeling for 2. lagene, alternativt dele disse på to avdelinger og fylle på med flere lag.

Det kan fortsatt være to lag som spiller kvalifisering om opprykk men dette vil gi andre enn eksisterende klubber en mulighet til å få etablert et lag.

Gjøres det ikke noe her er jeg redd NFF sørger for at kvinnefotball for talenter på Østlandet reduseres til de lagene som i dag er etablert på de to øverste nivåene. Dagens situasjon gjør det helt umulig for en klubb som ønsker å satse på kvinnefotballen å etablere seg.

Dette er en endring forbundsstyret snarest må vedta og informere klubbene om, slik at vi ikke mister en masse talenter grunnet et håpløst divisjonsoppsett for Indre Østland som gjør at 2 lagene fullstendig kontrollerer Østlandsområdet og blokkerer for nye lag i å lykkes.

Hans Jonny Furholt Tidligere engasjert i Skeid, nå bare ivrig tilhenger av at talenter får utvikle seg i klubber som vil satse

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse