ANNONSE
Annonse

Lyn-spalten:

«Hvordan i allverden har vi blitt så akterutseilte?»

– Hva har vi drevet med siden vi startet på nytt i 2010? spør Lyn-spaltist Fridtjof Grimsrud. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hva kan man si? Det er nitrist å følge Lyn om dagen. Personlig sliter jeg med å holde motet oppe.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Mjøner-Lyn. Å føre denne spalten til pennen i en positiv tone blir vanskeligere og vanskeligere for hver runde som går uten at Lyn tar poeng. Det er lite som minner om den festfotballen vi fikk servert for noen sesonger tilbake.

Motstanden da var riktig nok ikke av samme kaliber som nå, men det er lov å stille spørsmålet: Hvordan i allverden har vi blitt så akterutseilt som det vi i øyeblikket fremstår som? Vi lekte med Harstad på hjemmebane i 2013. I år slo Harstad oss 2-1 på Bislett.

Nå ligger vi dønn sist på tabellen og vi har tapt for to av våre nærmeste nedrykkskonkurrenter.

LES OGSÅ: «Miraklenes tid er over»

Hva har vi drevet med siden vi startet på nytt i 2010?

Olja Lyn har bidratt med midler til å lønne spillere vi sårt har trengt. Dette ble gjort i to sesonger før det ble opplest og vedtatt at ingen spillere skulle heve lønn i inneværende sesong. Dette har ført til at spillere har valgt å gå til andre klubber i området hvor de kan tjene til salt i maten.

Er stallen for svak? Er ikke treneren dyktig nok på feltet?

Vi sitter igjen med et ungt og sikkert sultent lag, men det eneste vi har å koke suppe på er spiker. Suppa er fryktelig tynn. Er stallen for svak? Er ikke treneren dyktig nok på feltet? Er det faktorer i og rundt laget som bidrar til de begredelige resultatene?

LES OGSÅ: Varlser treneredringer i Lyn

Jeg skal være forsiktig med å spekulere i dette. Jeg har derimot klokkertro på at ingen, ingen i lynmiljøet, hverken spillere, trenere, støtteapperat, fans eller administrasjon kan vedkjenne seg det sørgelige synet Lyn er om dagen.

Hva fremtiden vil bringe av poeng får vi vite på søndag. Da tar vi imot Tromsdalen på Bislett. På mandagen etter har Lyn invitert alle til et åpent informasjonsmøte på Kringsjå. Mine forventninger til dette møtet må være at styret og sportslig ledelse har lagt en plan for fremtiden og at denne planen ikke bare omhandler sesongen 2015.

Planer har blitt lagt før uten at det har hjulpet så skrekkelig mye. Hva er visjonene, hva er realistiske mål å sette seg og ikke minst hvem skal ta jobben med å drive Lyn slik klubben fortjener å bli drevet? Er det dugnadsånden som må vekkes til livet ved opprettelse av ressursgrupper eller lignende?

Vi er Oslos største fotballklubb, vi har base i et av landets mest ressurssterke områder. Lyn fortjener livets rett, men det er bare oss med hjertet i klubben som kan pleie pasienten tilbake til friskmeldelse.

Kom igjen Lyn!

Fridtjof Grimsrud
Lyn-spaltist

Les tidligere Lynspalter av Fridtjof Grimsrud her!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse