«Ikke friskmeldt, men på bedringens vei»

Jonny Olsen, leder av Skeidoksene. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

KOMMENTAR: Fortsatt er det noe rusk i maskineriet, og noen ganger må man bare rive seg i håret av oppgitthet over feil valg, men dette var et steg i riktig retning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2018 kl 21:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Årets første hjemmekamp endte med en deilig og fullt fortjent 3-0-seier over Nardo. Bortelaget fra Trøndelag kom til Oslo med taktikken klar: sutring i hver eneste duell, forsøk på å skaffe seg billige frispark og hale ut tiden i jakten på ett poeng. Heldigvis for alle som er glade i fotball dro de hjem med halen mellom bena og med null poeng i bagasjen.

LES OM KAMPEN: Skeid vant 3-0i årets første hjemmekamp

For det var tydelig etter hvert som kampen gikk sin gang hvilket lag som var best, og hvem som til slutt kom til å ende opp med alle poengene. Etter en noe treg start tok Skeid over alt som hadde med banespill å gjøre, og begynte å produsere. Først noen enkle halvsjanser, men etter hvert kom de virkelige målsjansene og det var ingenting å si på at Skeid tok ledelsen etter et deilig brassespark av Stian Pettersen! Klasse!

I andre omgang sto Skeid fram som kampens beste lag, og noterte seg for to kasser til. Først når Johannes Nunez snappet opp en grov feilpasning fra Nardo, forserte noen meter, finta bort en mann og hamra ballen ned i nota, før vi avsluttet ballet med en herlig kontring. Sulley Bojang løp 50 meter med ball takket være sin ekstreme fart, og til slutt fant innlegget Mesut Can på bakerste. 3-0 og game, set and match.

Dette var en klar forbedring fra Kjelsåsmatchen, og en kamp Skeid på forhånd skulle vinne. Noe de også gjorde. Defensivt har vi vært solide i sesongstarten, og motstanderne slipper til få sjanser. Det er en grunn til at vi etter tre kamper fortsatt står med 0 baklengsmål!

Midtbanen var totalt fraværende mot Kjelsås, men denne gangen kom de mer til sin rett. Sander Flåte med en strålende kamp som anker på midtbanen tok lurven av Nardos midtbanespillere, og Hassan Yusuf var som vanlig høyt og lavt på banen med sin intensitet. Moa Mahnin viste glimt av det vi forventer av han teknisk og offensivt, men vi venter fortsatt på at han skal slippe seg helt løs.

Offensivt var det en klar forbedring fra Kjelsåsmatchen. Fortsatt er det noe rusk i maskineriet, og noen ganger må man bare rive seg i håret av oppgitthet over feil valg, men dette var et steg i riktig retning. Nå må vi finne ut av hvordan vi skal plassere innleggene i David Tavakolis skadefravær og hvordan vi kan utnytte Mesut Cans ferdigheter til det optimale, så begynner det å ligne noe.

Alt i alt fornøyd med gjennomføringen. Nå venter Stjørdals-Blink borte!

Jonny Olsen
Leder for Skeidoksene

LES OGSÅ: Første hjemmekamp lørdag: Velkommen til «Fort Nordre Åsen»

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse