Kjelsås-spalten: Kjelsås mot Skeid: «Her snakker vi målgaranti!»

Simen S. Møller jubler etter scoring mot Skeid 25. mai i år. Da vant Kjelsås 5-2. Lørdag tar Skeid imot Kjelsås på Nordre Åsen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Håper Simen Møller finner veien fra TV2-studioet til sesongens nest viktigste kamp, banker inn tre og blir derby-helt, skriver Amund Brandal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2015 kl 06:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fem kamper spilt etter «sommeren». Seks poeng av femten mulige. Det er svake tall, selv om vi har møtt to av avdelingens antatt sterkeste lag.

Av disse fem har vi rett nok bare tapt én, men det var til gjengjeld det første tapet siden forrige gang vi møtte Finnsnes. Grønntrøyene fra Troms er et relativt nytt bekjentskap, men er raskt blitt en hard nøtt å knekke for Kampens gutter.

Likevel: et lag med ambisjoner om å kjempe i toppen tåler ikke å gi fra seg seks poeng til Finnsnes, selv om de tydelig har et godt lag og en dyktig målvakt.

Det største problemet er at vi har blitt uavgjortgrossister: de tre siste hjemmekampene har endt med poengdeling. Nå er ikke uavgjort mot hverken KFUM eller Tromsdalen noe stort nederlag, men vi trengte tre poeng i minst én av matchene for å få skikkelig vind i seriemesterseilene.

Vi brenner straffespark mot KFUM og slipper inn et mot Tromsdalen. Hjemme mot Ullern skal vi ha tre poeng, men en liksom-dødball på overtid sørget for høstsesongens tredje strake uavgjorte på Grefsen stadion.

Nå er ikke uavgjort mot hverken KFUM eller Tromsdalen noe stort nederlag, men vi trengte tre poeng i minst én av matchene

I følge Ivar Hoff er straffespark nesten like enkelt som avspark. Nå har Ivar Hoff sagt mye rart, men når et lag vinner straffespark står jubelen alltid i taket: De vet at straffespark skal være lik mål.

På fem høstkamper har vi fått to straffer, ingen av dem stemte med denne fasiten. Hvis vi tillater oss å overse at mål gjerne endrer kamper, snakker vi her om tre poeng tapt på to spark på ballen. Med disse tre poengene har vi heng på teten. Nå har Grorud og Tromsdalen fått luke ned fra pallen.

De som har sett fotball sammen med meg vet at jeg hater lange innkast. Det gjør jeg naturligvis fordi jeg er redd dem. Som regel er det den lite teknisk begavede venstrebacken — som antagelig burde ha lagt ned noen flere timer i basisøvelsene enn i innkasttrening — som får de siste ti minuttene mot bedre vitende fordi det trengs mål, og dermed trengs det også baller inn i boksen.

Uansett, lange innkast er én stuss unna komplett kaos, én stuss unna stressnakke og hjertebank. Mot Ullern var det også én stuss unna scoring og utligning på overtid. Det er marginer eller udyktighet, eller begge deler.

På lørdag venter Skeid på Nordre Åsen, med Stig Mathisen på benken. Han liker sannsynligvis lange innkast. Fordelen med bortebane er at det antagelig ikke ender uavgjort. Så får vi håpe Simen Møller finner veien fra TV2-studioet til sesongens nest viktigste kamp, banker inn tre og blir derby-helt.

5-2 25. mai skulle tilsi 5-2 25. mai skulle tilsi 0-5 førstkommende lørdag. Feil vei, riktignok, men her snakker vi målgaranti. Vel møtt!

Amund Norvald Brandal
Kjelsåssjel

Les Skeids svar her: Kjelsås vill alltid være Skeids lillebror

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse