Skeid-spalten: «Kjelsås vil for evig og alltid være Skeids lillebror»

Sist Skeid og Kjelsås møttes, 25. på Grefsen stadion, var det «Lillebror» som vant. Det har skal ikke gjenta seg på lørdag. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Du tror du vet hva et hatoppgjør er? Feil! Du vet ingenting om det før du har vært vitne til lørdagens lokaloppgjør! skriver Skeidoksenes Jonny Olsen før lørdagens møte med Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2015 kl 20:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Glem Barcelona mot Real Madrid! Glem Manchester United mot Liverpool! Glem Celtic mot Glasgow Rangers! Ja, du kan få legge til Tottenham mot Arsenal hvis du ønsker.

Disse hatoppgjørene er ingenting i forhold til lørdagens batalje på Nordre Åsen! Du tror du vet hva et lokaloppgjør er? Du tror du vet hva et hatoppgjør er? Feil! Du vet ingenting om det før du har vært vitne til lørdagens lokaloppgjør!

For på lørdag tar de røde heltene i Skeid i mot de blå fra Kjelsås til duell.

OK, jeg overdriver kanskje litt. En liten smule eller to. Men kampen mellom Skeid og Kjelsås (også kjent som «lillebror») har de siste ti årene utviklet seg til å bli noe mer enn bare et enkelt lokaloppgjør. Prestisje står på spill. Skryterettigheter i lokalområdet! Det er tross alt bare en kort trikketur på noen minutter i mellom disse to lagene, og ingen av lagene ønsker å tape denne kampen.

Hvem glemmer vel det store opprykksdramaet i 1998? Hvor Kjelsås tapte siste kamp mot Ullern, samtidig som vi slo Lyn? Resultater som førte til at vi snek oss forbi Kjelsås på målstreken og rykket opp til Eliteserien? Jeg glemmer ikke det med det første.

Kampen mellom Skeid og Kjelsås (også kjent som «lillebror») har de siste ti årene utviklet seg til å bli noe mer enn bare et enkelt lokaloppgjør

Sannsynligvis er det få Skeidsupportere som var på Voldsløkka den dagen som glemmer det. Men det er mange, mange år siden nå. Og tidene har forandret seg.

Det er vel ikke til å stikke under en stol at Lillebror har gjort det ganske så bra de siste to sesongene. De har kjempet i toppen av 2. divisjonsavdelingen sin begge sesongene, og var i lang tid før det et etablert midt-på-treet-lag i 2. divisjon. Vår historie de siste årene har vært betydelig verre, med nedrykk i 2012, opprykk i 2013 og kjemping nedover på tabellen i år.

Lillebror har gjort mye riktig de siste årene. Det skal de ha respekt for!

Men Lillebror vil for evig og alltid være Lillebror i området. Uansett hvordan du vrir og vender på det. Lillebror har vært en irriterende kløe i bakhodet vårt i altfor lang tid nå. Det er på tide at Storebror slår tilbake!

Velkommen til Nordre Åsen på lørdag!

Jonny Olsen
Skeidoksene

Les Kjelsås-svar her: Kjelsås mot Skeid, her snakker vi målgaranti!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse