– Lei av å invitere oss selv på fest

Bastionen lagde liv og røre på Nordre Åsen 1. mai 2015. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For Lyns del håper jeg inderlig Skeid lykkes med mobiliseringen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2017 kl 18:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Det vil være en hyggelig overraskelse om tilskuertallet skulle bli firesifret når Skeid og Lyn møtes i cupen torsdag.

Med to av hovedstadens mest tradisjonsrike lag i aksjon burde det vært et kjempe-paradoks at en ubetydelig treningskamp mellom Liverpool og United med den største selvfølge kunne trukket 50.000 i Oslo, og da er skyhøye billettpriser og reservepregede mannskap like selvfølgelig.

Dessverre har vi blitt alt for vant med at europeiske topplag fenger en sørgelig stor andel av den totale fotballinteressen i Norge. Aksepterer vi dette og fortsetter likegyldig videre i samme spor, vil norsk fotball fortsette å tape tilskuerkampen med kalassifre.

Norske klubber er derfor i svært liten grad konkurrenter om de samme tilskuerne. Vi spiller i realiteten på lag og motstanderen er et all-star lag dominert av Premier League og seiersmaskinene på kontinentet.

Ser man på tilskuertallene til Lyn, VIF, LSK og Stabæk, så har ingen av klubbene noen gang opplevd større interesse i moderne tid, enn da også de tre «konkurrentene» hadde flest på kamp.

Lyns forrige besøk på Nordre Åsen var 1. mai 2015. 0-0 og vårt eneste poeng under hele vårsesongen. Den gang chartret Bastionen en trikk som ble fylt til randen og bortefeltet på tribunen utgjorde mesteparten av langsiden. Vertskapet så vi nesten ikke noe til og det har en lei festdempende effekt.

Se bildet større

Sist Lyn møtte Skeid på Nordre Åsen, 1. mai 2015. På vollen står Skeidoksene og Bastionen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Les mer om opgjøret i 2. divisjon i 2015!

Skeid er tilsynelatende flinke og aktive i promoteringen via sosiale medier og nett-TV. Kanskje er det fokus som er feil – den evige masingen om talentfabrikken ser ut som et blindspor som har vedvart noen tiår for lenge.

SE HER HVA SJEFSOKSEN JONNY OLSEN SVARER MAGNUS WATTNE!

Det begynte med sutring over dårlig betalt for spillere som gikk til større klubber en gang for lenge siden, på den tiden Morten Berre var ung og folk flest tok høyde for at internett var en døgnflue. Kanskje er det på tide å ta hintet, at folk ikke går mann av huse for å heie på selvutnevnte talentfabrikker i aldersbestemte årsklasser.

LES OGSÅ: Lyn-spalten fra 2015: «Bastionen satte Skeidoksene ettertrykkelig på plass»

Se bildet større

Skeid og Lyn på Bislett i august 2015. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Sportslig sett skal det være snakk om topplag i henholdsvis 2. og 3. divisjon og dermed Skeid som en ganske klar favoritt.

At cup er cup er nå en ting, et større usikkerhetsmoment er hvilken prioritet Tom Nordlie og Thomas Andre Ødegaard gir NM. Det er liten tvil om at ligaen kommer først i begge leirer, spørsmålet er hvilken grad av nedprioritering.

Lyn hadde i utgangspunktet en tett rekke med kamp mandag-torsdag-søndag. Etter at mandagens kamp mot Raufoss 2 ble utsatt er forutsetningene endret og Ødegaard må veie slitasje opp mot verdien av å spille inn elleveren som skal møte Eidsvold på Bislett søndag, på papiret den argeste opprykksrivalen.

Se bildet større

Bastionen med velkomst til Skeidoksene på Bislett i 2015. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Om det skulle bli reservepregede startellevere, så kommer det likevel ikke til å bli noe som minner om treningskamp. Er man fotballspiller i Norge vet man betydning av cupen, og det er ikke lenge mellom hver gang en ekte askeladd når finalen, sist Kongsvinger i høst.

Uansett laguttak blir det to mannskap som begge drømmer om et cupeventyr. Det samme gjelder tilreisende supportere i rødt og hvitt, så er det bare å håpe at vertskapet stiller opp på sin egen fest denne gangen.

Se bildet større

Magnus Wattne, Lyn-supporter. ARKIVFOTO

Magnus Wattne Lyn-supporter

LES OGSÅ: Ødegaard før kampen: – Skeid skal få slite med oss

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse