Skeid-spalten: – Noe må gjøres!

Jonny Olsen (som peker) i Skeidoksene mener at nå er tiden moden for at noe må gjøres - kan laget rykke ned? FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE/ARKIV

– Før det er for sent. Nedrykksfaren er nå reell på Nordre Åsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.07.2015 kl 18:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Etter fem seriekamper sto Skeid med fire uavgjorte og ett tap. Murringen på sidelinjen hadde allerede begynt. Jeg var derimot fortsatt positiv. Vi hadde tross alt vært det beste lage i samtlige av de fire uavgjorte kampene, og hvordan vi unngikk seier mot Lyn og Harstad er det bare gudene som vet. Jeg var fortsatt trygg på at poengene ville komme.

De tre neste kampene ga en seier og to tap. Et svært stygt tap mot Kjelsås resultatmessig og et tap mot Vålerenga 2 i en jevn kamp som like godt kunne bikket vår vei. Men så kom endelig seieren! Vi dro til Senja og tok med oss tre poeng i en jevn forestilling. Brått ble også folk rundt meg positive! Endelig kom trepoengeren! Etter så mange kamper som kunne bikket vår vei gikk endelig en kamp i vår retning. Skulle sesongen omsider starte for oss?

Det skrev jeg i starten av juni. Etter det har vi spilt tre kamper, og tapt samtlige tre. Nok en jevn kamp med tap var resultatet i hjemmekampen mot den suverene serielederen KFUM. Tapet var greit nok, men det var tendenser. Vi spilte jevnt med serielederen, og nok en gang var jeg trygg på at poengene ville komme. Gutta måtte bare få marginene på sin side. Mente jeg.

Var jeg for naiv? Var jeg for positiv?

Jeg har nettopp kommet hjem fra kamp. Jeg har sett mitt elskede Skeidlag bli smadret med 1-3 hjemme mot Grorud. Et lag som stilte med syv tidligere Skeidspillere i startelleveren. Et lag som vi på papiret ikke skal være dårligere enn. Jeg fikk se et Skeidlag totalt motløst, totalt viljeløst og totalt uten interesse for å vinne kampen.

Jeg trodde jeg hadde sett det dårligste for sesongen da vi tapte 2-3 mot Holmen for to uker siden. Det skulle ikke vært mulig å tape den kampen. Men, jeg tok feil. For det jeg fikk se i dag? Jo, det har fått begeret til å renne over. Ikke bare for meg, men for flere Skeidsupportere. I dag så jeg flere supportere jeg i utgangspunktet vil karakterisere som trofaste Skeidsupportere forlate Nordre Åsen før kampen var ferdig.

NÅ er det tid for handling.

Oslofotballen ler av oss. Noe må gjøres. Noe må gjøres før det er for sent. Noe må gjøres før Skeid plutselig må forberede seg på 3.divisjonsfotball i 2016. Det er vanskelig nok for oss trofaste å se Skeid spille kamp etter kamp uten vilje, lyst eller innsats nok til å vinne kampen. Med det spillet vi viser nå blir det vanskelig nok å lokke til seg tilskuere, selv om vi får opp tribune etter sommeren.

Men det viktigste nå, er å ta grep som hindrer nedrykk. Et nytt nedrykk for Skeid, 3 sesonger etter det forrige, vil være katastrofalt. Vi i Skeidoksene er kanskje ikke mange, men vi er trofaste. Vi vil alltid være der. Men den «vanlige» mannen på sidelinjen? Han vil kanskje ikke ta et nedrykk like greit.

Ballen sparkes nå over til de som styrer i Skeid Fotball. Ta ansvar. Ta grep. Før det er for sent.

Jonny Olsen, Skeidoksene

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse