Ny Kjelsås-spalte: «På Kjelsås snakker vi om sjela. Vi har lovende unggutter og lokal tilhørighet»

Innsatsen bør ikke bli noe problem mot Skeid. Til det skal vi ha for mange lokale gutter som veit hva dette handler om, og som garantert drar med seg resten av gjengen i krigen, skriver Amund Norvald Brandal. Bildet er fra cup-kampen mot Odd. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Innsatsen bør ikke bli noe problem mot Skeid. Så langt i år har vi scora 16 mål i serie og cup, av disse er 13 signert lokale spillere, skriver Amund Norvald Brandal i den nye supporterspalten for Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fem seriekamper er spilt. Tre seire, to tap og ni poeng. De to antatt tøffeste borteoppgjørene er unnagjort (KFUM og Tromsdalen). Sånn sett er vi antagelig omtrent på skjema. Poengtap på KFUM Arena er greit, men skal laget ha ambisjoner om å ligge helt der oppe må de plukke poeng hjemme mot Finnsnes.

På Kjelsås snakker vi om sjela. Vi har et lag spekket med fine typer, lovende unggutter og lokal tilhørighet, men i fotballen er innsats alfa og omega. Vi har tapt to kamper der vi har villet mindre enn motstanderen. Det tror jeg ingen er fornøyde med.

Kanskje blir det uryddig og ufint, oppstykket og oppjaget, avmålt og avventende. Det eneste som er sikkert før et derby er at ingenting er det

Innsatsen bør ikke bli noe problem mot Skeid. Til det skal vi ha for mange lokale gutter som veit hva dette handler om, og som garantert drar med seg resten av gjengen i krigen. Så langt i år har vi scora 16 mål i serie og cup, av disse er 13 signert lokale spillere. Nordstjerneveien har seks, Akebakkeskogen har tre. Lachmanns vei har to, Arilds vei og Nordhagaveien ett hver. Men når det skal gjøres opp regnskap i oktober teller scoringer mot naboen fra Torshov litt ekstra.

«Talentfabrikken» kaller de seg der nede. Fabrikken. En sjelløs mastodont som mater unge håpefulle inn i den ene enden i håp om å få en profil ut i den andre. I forrige uke solgte de visst også sjela til spillerne sine for å dekke egen gjeld. Sånt kan du umulig komme til fotballhimmelen av.

I den grad jeg tror på noen fotballguder kjenner jeg meg rimelig sikker på at de ikke velger å gløtte ned på Kjelsås – Skeid en kald mandag i mai. Glem formtabeller og poengfangst, det er nervene som gjelder. Kanskje blir det uryddig og ufint, oppstykket og oppjaget, avmålt og avventende. Det eneste som er sikkert før et derby er at ingenting er det.

Men vi har trua. Og vi er Nordstjerneveien. Akebakkeskogen. Lachmanns vei. Arilds vei. Nordhagaveien.

Vi er klubben på Oslos tak. Vi er Kjelsås fotball. Vi er klare.

Amund Norvald Brandal
Kjelsåssjel

Dette er den nye supporterspalten for Kjelsås Fotball. Du kan også lese supporterspaltene av Jonny Olsen for Skeid og Fridtjof Grimsrud for Lyn! Her kan du også lese mer om Nordre Aker-lagene i 2. divisjon!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse