Mor mot sønn i Oslos Bratteste

Fullførte med stil: Espen rasjonerte på kreftene og hadde mye å gi på slutten.

Mamma kunne han ikke gjøre noe med, men Espen Hegstad Krüger (10) gjorde et flott løp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2009 kl 08:47

TRYVANN:

— Jeg har aldri vært med på et slikt løp før. Dette var første gangen, forteller Espen.

Han ble klokket inn på 23.40 og det var nesten to og et halvt minutt bak mamma Ingrid. Hun vant klasse 40-44 år og ble nummer to totalt i kvinneklassen. Bare slått av lillesøster Størmer Steira, Bente, som stilte i klasse 18-19 år.

Supermamma'n

— Nei, jeg slo nok ikke mamma. Ikke så jeg henne heller, forteller Espen.

Det er ikke så rart når du har en mamma i superklassen.

— Jeg holder unna for Espen enn så lenge, smiler Ingrid, som har grunn til å være stolt over sine egne og guttungens prestasjoner.

Vått og grått

Oslos Bratteste startet i bunnen av Wyllerløypa, med en stigning på 22 prosent på de første 1400 meterne. Så fulgte et flatt parti med litt nedoverbakke på 600 meter. Da gjensto samme distanse til mål.

"Når du passerer myrene ved Hyttli og ser Tryvanntårnet trone foran deg håper vi det blir umulig for deg å gi opp" sto det i løpsinnbydelsen.

Men tett tåke og regn ga en sikt på knappe 100 meter. 292 av 365 forhåndspåmeldte fullførte.

Sparte på kreftene

Espen var fornøyd med motbakkeløpdebuten.

— Jeg klarte å spare kreftene til de siste, hardeste bakkene. Da var det ordentlig morsomt å gi alt i spurten, forteller han.

Mens enkelte gikk og andre holdt seg på lårene i smerte i spurtkneika mot mål, sto både Espen og mamma distansen.

Espen stilte i klasse 12-13 år, men visste om noen andre tiåringer som også var med.

— Men om jeg ikke er den aller yngste, så er jeg blant de yngste, sier han.

Ski og fotball

-

— Fortell litt om løpet ditt?

-

— Mange spurtet i starten og ga absolutt alt fordi det var spurtpremier. Jeg gadd ikke å prøve å ta dem. Det var kjempebratt og jeg måtte gå i bakkene, og så kom flatene hvor du kunne jogge og gi på ekstra,sier Espen.

Fotballsesongen er over for Espen, og denne uka begynner skitreningen for tiåringen fra ski- og fotballklubben Lyn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon