Idrettspresidenten om topping: Kan ikke se på 12-åringer om de er fremtidige OL-deltakere

Iben Sofie og Una fra Morellbakken skole i møte med idrettspresident Tom Tvedt. FOTO: Karl Filip Singdahlsen

MORELLBAKKEN BUDSTIKKE: Idrettspresident Tom Tvedt vil heller slutte som idrettspresident, enn at toppingen skal starte fra når barna går i 1. klasse. Men hva synes Tom Tvedt om å starte et fotballag bare for å ha det gøy?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.04.2018 kl 12:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVAAL STADION/GREFSEN: – Man kan ikke se på en gjeng med 12-åringer og se hvem som kan være en aktuell OL-deltager om 15 år, sier Tvedt.

Tom Tvedt synes ingenting om at toppingen starter fra barna er små. Det er regel om at det ikke skal være snakk om topping før barna er 12 år, men han vet at det dessverre er mange som likevel gjør det. Hvis det hadde vært opp til han, hadde han flyttet toppingen enda lengre opp i alder, for at det ikke bare skulle vært fokus på dette.

Teller ikke mål

Skeid Cozy Boys er et fotballag som består av 14 gutter på 16-17 år, og 3 fotballglade fedre som trenere. Laget ble startet opp høsten 2017. De skiller seg ut fra de klassiske fotballagene, fordi her spiller de bare for å ha det gøy, ikke for å satse mot Champions League. Her telles heller ikke antall mål, men antall helspark og tunneler.

Se bildet større

FOTO: Karl Filip Singdahlsen

Her er guttene på vei hjem fra trening. Fra høyre: Odin Francis Probes, Vegard Wallestad, Fredrik S. Tharaldsen, Martin Hovelsrud, Albert Eek Minassian, Isak Edvin Kjøren, Syver Mellingsæter, Jonas Werner Eide og Tobias Bolstad.

Ha det gøy!

Tvedt synes det er veldig bra at guttene har tatt initiativet til å lage dette laget. I følge han er det dette idrettsglede handler om.

Han synes flere burde ta initiativ til å lage et sånt lag, fordi det er slike lag med et godt samhold som skaper vennskap som varer livet ut, og det har ikke minst en positiv virkning for Norges breddeidrett.

Han har ett råd til spillerne på Skeid Cozy Boys, og det er: Ha det gøy!

Beste nasjon i OL

Norges idrettsforbund hadde satt seg et mål om at Norge skal ta 30 medaljer, og av de 10 gull i de Olympiske leker i Sør Korea. Da blir vi verdens beste vinternasjon.

Og gjett hva lille Norge klarte? Jo, vi klarte å kjempe til oss hele 14 OL-gull, 14 sølv og 11 bronsemedaljer.

Dette gir en total på 39 OL-medaljer, og vi ligger hele åtte medaljer foran Tyskland som er nummer to på listen. Det kan vi skryte litt av, med tanke på at Tysklands befolkning er 16 ganger større enn Norges.

Alt starter i breddeidretten

Tvedt sa selv i intervjuet at det er innenfor breddeidrett alt starter. Hvis man holder på med mange idretter når man er små, kan man etter hvert velge seg ut den idretten man syns er mest gøy, og kan nå lengst i.

Alle kan nå helt til OL, og ta et dusin medaljer som Marit Bjørgen, hvis de virkelig vil det, men da må de jobbe for det.

Tom Tvedt avsluttet intervjuet med å si at dette har vært et av de hyggeligste intervjuene han har hatt på lenge.

Denne teksten er skrevet av elever fra valgfaget medier og informasjon på Morellbakken skole, under tittelen "Morellbakken Budstikke". Du kan lese mer fra Morellbakken Budstikke her.

LES OGSÅ:

Øker rusbruken blant ungdom?

Er cheerleading egentlig som på film?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse