Deltakerrekord – og plass til flere: Moro på Lyns skileik

Ungene leker og koser seg i Sognsvann skipark.

Lyns skileik er mer populær enn noen gang med over 160 deltakere. Flere trenere og mindre grupper har i tillegg økt kvaliteten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 13:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

(T.v.) Mathilde Vallerstrand (7) og (t.h.) Jenny Mathilde Stene Johansen storkoser seg sammen med leder Annik Bjørndal. Foto: Carina Alice Bredesen

KRINGSJÅ: Det lyser i refleksvestene som fyller Sognsvann snøpark hver mandag kveld klokka seks til sju. Da er det nemlig tid for den populære skileika til Lyn ski.

– Vi har aldri vært så mange, og det er plass til flere. Da sørger vi bare for flere trenere, smiler leder Annik Bjørndal.

Suse ned bakken

Ungene lærer å bli racere på langrenn gjennom leker, øvelser og utfordringer.

Blant annet ved å suse ned den bratte haugen midt i snøparken.

– Noen elsker det, andre vil ikke. Begge deler er helt greit. Vi har nok trenere til å aktivere de som ikke har lyst å kjøre ned bakken, så det er ikke noe problem. Ingen skal presses til å gjøre noe, sier Bjørndal.

Mathilde Vallerstrand (7) og Jenny Mathilde Stene Johansen (7) er to av de som elsker å kjøre ned bakken.

– Det er moro på skileik, og det aller beste er å kjøre ned bakken, sier Mathilde.

– Og å bygge snøborg, legger Jenny Mathilde til. Jentene går i samme klasse på Tåsen skole, og har vært med på skileiken siden den startet opp med barmarkstrening rett etter høstferien.

Fra NIH

Jentene syns det er moro å gå renn når det er med skileika, m en har ingen store planer om å bli den nye Marit Bjørgen.

– Vi liker å gå langrenn, men vil ikke bli proffe. Vi vil bare ha det gøy og gå turer og renn, smiler tåsenduoen fornøyd.

På skileika deles ungene inn i grupper etter alder og ferdighetsnivå. Og nytt av året er flere trenere og mindre grupper.

– Vi tror det hever kvaliteten. Og hvert enkelt barn får mer tilpassete utfordringer. Vi følger med på alle sammen, og sørger for at de kommer i grupper der nivået er passe for hver enkelt, sier Bjørdal.

Trenerne er ungdom fra Lyn ski og studenter på NIH.

– Det fungerer kjempebra, smiler Bjørndal.

Kombinert

Lyns skileik tilbyr som en av ytterst få mulighet til å lære å hoppe på ski. Det er bygget et lite hopp på haugen, som ikke krever annet enn langrennsski og mot i brystet.

– Vi håper å få til en gruppe kombinertløpere igjen. Det hadde vært utrolig moro, sier Bjørndal.

Og muligheten er absolutt til stede. Da skileika var ferdig klokka sju, var det tre, fire unger som nesten måtte hales hjem.

– De elsker å hoppe, ler Bjørndal fornøyd.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse