Motbakkesjefen gjør comeback

Motbakkesjefen gjør comeback

Comeback: «Motbakkesjefen» Christian Prestegård gjør comeback i Grefsenkollen opp – på lørdag. FOTO: Oddmund Jordal

Motbakkesjefen over alle sjefer - Christian Prestegård - gjør comeback i Grefsenkollen Opp!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2009 kl 10:40

Grefsen: Tidlig i april ble «opp-sjefen» - som en annen avis kalte Christian Prestegård - skadet i en dramatisk fallulykke ned en fjellside i Spania. Nå har han satt seg som mål å gjennomføre Grefsenkollen Opp på lørdag, og trosse et smertefullt halebensbrudd og ryggskade.

- Skal overvinnes!

- For meg blir Grefsenkollen Opp nå en passe krevende og annerledes sesongdebut - åtte uker forsinket. Nå er målet å klare å gjennomføre, jeg hadde kjempeflaks som i det hele tatt kan gå og jogge igjen etter ulykken. Men motbakker er til for å overvinnes, sier Prestegård.

Prestegård sitter også i styret i det Europeiske Friidrettsforbundets Mountain Running Commission.

- Grefsenkollen Opp er et viktig løp i promoteringen i Oslo og hele Østlandsområdet av den hurtigvoksende motbakkeløpssporten. Vi trenger flere raske og lettløpte motbakkeløp for å kunne gi norske motbakkeløpere relevant fartstrening for å hevde seg i de store internasjonale mesterskapene i motbakkeløp, hvor løypene ofte er meget raske og lettløpte på veier.

Fra 5 til 85 løp

- Det har de siste årene vært en stor «opptur» for motbakkeløping. I 2002 var det kun 5 motbakkeløp. I fjor var det 75 løp med nesten 25.000 deltakere og i år blir det over 85 løp! sier Prestegård.

Mer om løpet på lørdag, se www.grefsenkollenopp.no.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!