Motbakkesjefen gjør comeback

Comeback: «Motbakkesjefen» Christian Prestegård gjør comeback i Grefsenkollen opp – på lørdag. FOTO: Oddmund Jordal

Motbakkesjefen over alle sjefer - Christian Prestegård - gjør comeback i Grefsenkollen Opp!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2009 kl 10:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Grefsen: Tidlig i april ble «opp-sjefen» - som en annen avis kalte Christian Prestegård - skadet i en dramatisk fallulykke ned en fjellside i Spania. Nå har han satt seg som mål å gjennomføre Grefsenkollen Opp på lørdag, og trosse et smertefullt halebensbrudd og ryggskade.

- Skal overvinnes!

- For meg blir Grefsenkollen Opp nå en passe krevende og annerledes sesongdebut - åtte uker forsinket. Nå er målet å klare å gjennomføre, jeg hadde kjempeflaks som i det hele tatt kan gå og jogge igjen etter ulykken. Men motbakker er til for å overvinnes, sier Prestegård.

Prestegård sitter også i styret i det Europeiske Friidrettsforbundets Mountain Running Commission.

- Grefsenkollen Opp er et viktig løp i promoteringen i Oslo og hele Østlandsområdet av den hurtigvoksende motbakkeløpssporten. Vi trenger flere raske og lettløpte motbakkeløp for å kunne gi norske motbakkeløpere relevant fartstrening for å hevde seg i de store internasjonale mesterskapene i motbakkeløp, hvor løypene ofte er meget raske og lettløpte på veier.

Fra 5 til 85 løp

- Det har de siste årene vært en stor «opptur» for motbakkeløping. I 2002 var det kun 5 motbakkeløp. I fjor var det 75 løp med nesten 25.000 deltakere og i år blir det over 85 løp! sier Prestegård.

Mer om løpet på lørdag, se www.grefsenkollenopp.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse