Muselunden får helårsbane

Slik vil det se ut når 1.5 spilleflate med kunstgress med undervarme står klar. Frisbeebanen og akebakken blir ikke berørt.

Det meste ligger til rette for at Skeid får helårs kunstgressbane i Muselunden allerede denne vinteren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.04.2009 kl 11:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
MUSELUNDEN: I dag kan treningsfeltet på Muselunden kun brukes et par måneder i året.

Og med den pågangen Skeid har av barn som ønsker å spille fotball, vil det si at klubben ikke har kapasitet til å si ja til alle.

- Det renner på med unger, og vi klarer ikke å gi et tilbud til alle slik anleggssituasjonen er i dag, forteller Kjetil Rohde, idrettskoordinator i Skeid.

Årskullene øker

Skeid aktiviserer rundt 1300 fotballspillere, de fleste fra 5 til 19 år, men klubben har i realiteten bare baner til halvparten.

I tillegg viser tall fra skolene i nærområdet at årskullene øker som følge av boligutbygging. Dermed vil pågangen av unger som vil spille fotball ikke akkurat minke i årene som kommer.

- Med en helårs kunstgressbane i Muselunden løser vi mange av disse problemene, smiler Rohde. Skeid planlegger å bygge 1 1/2 kunstgressbane med undervarme på Muselunden, og har fått «ja» av Oslo kommune.

150 000 fra dør-til-dør

Men da gjenstår finansieringen. Oslo kommune har satt av penger til prosjektet, men Skeid må skaffe 3 millioner på egen hånd for å realisere anlegget.

- Vi er godt i gang, og ved godt mot, sier leder i anleggsgruppa Tarald Rohde fornøyd. Gruppa har blant annet arrangert en innsamlingsaksjon, ikke ulik tv-aksjonen, hvor frivillige skeidspillere og -foreldre banket på rundt 9000 dører i nærmiljøet rundt Nordre Åsen.

Resultatet ble 150 000 kroner rett i anleggskassa.

- Vi har fått inn enda mer fra individuelle givere, og nærmer oss 200 000 på konto. Og nå er vi i gang med å engasjere det lokale næringslivet og borettslagene i nærheten sier Tarald Rohde.

I tillegg har hovedstyret i Skeid besluttet å øremerke grasrotmidlene nettopp til anleggsformål.

- Det betyr at vi får en fast årlig inntekt slik at vi kan søke om et lån for å dekke resten av kostnadene, sier Tarald Rohde.

Flere prosjekter

Han håper kommunen klarer å kjøre saken gjennom sitt byråkrati fort nok til at banen kan stå ferdig allerede denne vinteren.

- Uansett vil banen seinest stå ferdig til neste vinter, mener Tarald Rohde.

- Men Skeid trenger fortsatt at personer og bedrifter som er glad i klubben åpner lommebøkene, sier han.

Skeid har også planer om å bygge kunstis og kunstgress på øvre grusbane på Nordre Åsen, samt øke garderobekapasiteten, bygge en liten tribune, sette opp ballbinge og ballvegg, og en gangvei ned til Muselunden.

- Når anlegget i Muselunden er på plass, starter vi arbeidet med å realisere neste prosjekt. Det er viktig for barna, og for oss, avslutter Tarald Rohde.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse