Muselunden får helårsbane

Slik vil det se ut når 1.5 spilleflate med kunstgress med undervarme står klar. Frisbeebanen og akebakken blir ikke berørt.

Det meste ligger til rette for at Skeid får helårs kunstgressbane i Muselunden allerede denne vinteren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2009 kl 11:33

MUSELUNDEN: I dag kan treningsfeltet på Muselunden kun brukes et par måneder i året.

Og med den pågangen Skeid har av barn som ønsker å spille fotball, vil det si at klubben ikke har kapasitet til å si ja til alle.

- Det renner på med unger, og vi klarer ikke å gi et tilbud til alle slik anleggssituasjonen er i dag, forteller Kjetil Rohde, idrettskoordinator i Skeid.

Årskullene øker

Skeid aktiviserer rundt 1300 fotballspillere, de fleste fra 5 til 19 år, men klubben har i realiteten bare baner til halvparten.

I tillegg viser tall fra skolene i nærområdet at årskullene øker som følge av boligutbygging. Dermed vil pågangen av unger som vil spille fotball ikke akkurat minke i årene som kommer.

- Med en helårs kunstgressbane i Muselunden løser vi mange av disse problemene, smiler Rohde. Skeid planlegger å bygge 1 1/2 kunstgressbane med undervarme på Muselunden, og har fått «ja» av Oslo kommune.

150 000 fra dør-til-dør

Men da gjenstår finansieringen. Oslo kommune har satt av penger til prosjektet, men Skeid må skaffe 3 millioner på egen hånd for å realisere anlegget.

- Vi er godt i gang, og ved godt mot, sier leder i anleggsgruppa Tarald Rohde fornøyd. Gruppa har blant annet arrangert en innsamlingsaksjon, ikke ulik tv-aksjonen, hvor frivillige skeidspillere og -foreldre banket på rundt 9000 dører i nærmiljøet rundt Nordre Åsen.

Resultatet ble 150 000 kroner rett i anleggskassa.

- Vi har fått inn enda mer fra individuelle givere, og nærmer oss 200 000 på konto. Og nå er vi i gang med å engasjere det lokale næringslivet og borettslagene i nærheten sier Tarald Rohde.

I tillegg har hovedstyret i Skeid besluttet å øremerke grasrotmidlene nettopp til anleggsformål.

- Det betyr at vi får en fast årlig inntekt slik at vi kan søke om et lån for å dekke resten av kostnadene, sier Tarald Rohde.

Flere prosjekter

Han håper kommunen klarer å kjøre saken gjennom sitt byråkrati fort nok til at banen kan stå ferdig allerede denne vinteren.

- Uansett vil banen seinest stå ferdig til neste vinter, mener Tarald Rohde.

- Men Skeid trenger fortsatt at personer og bedrifter som er glad i klubben åpner lommebøkene, sier han.

Skeid har også planer om å bygge kunstis og kunstgress på øvre grusbane på Nordre Åsen, samt øke garderobekapasiteten, bygge en liten tribune, sette opp ballbinge og ballvegg, og en gangvei ned til Muselunden.

- Når anlegget i Muselunden er på plass, starter vi arbeidet med å realisere neste prosjekt. Det er viktig for barna, og for oss, avslutter Tarald Rohde.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon