Nå er drømmen å møte Vålerenga «på taket av Grefsen»

Kjelsås og Jesper Solli tok seg videre i cupen, mot Sprint-Jeløy på onsdag. FOTO: FREDRIK RISØ

Mens cupdrømmen brast på overtid for Lyn, sikret Kjelsås avansement og en god porsjon selvtillit.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2015 kl 22:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Lyn-trener Trond Andersen så laget sitt ryke etter en jevn kamp, som gikk til ekstraomganger. Bildet er fra seriekampen mot Grorud i helgen. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Se bildet større

FOTO: FREDRIK RISØ

LARVIK/KJELSÅS: Mens Kjelsås tok i mot Sprint-Jeløy på Grefsen Stadion, skulle Lyn lufte skoene på Vestfold-gress hos Fram Larvik.

Både Kjelsås og Lyn møtte hvert sitt 2. divisjonslag. Men mens Kjelsås og Lyn begge spiller i avdeling 1 denne sesongen, er motstanderne fra Østfold og Vestfold kolleger i avdeling 2.

Tidlig scoring for Kjelsås

For Kjelsås ga to tidlige scoringer, først av Stian Pettersen etter 14 minutter og så av Markus Cham etter en drøy halvtime, den tryggheten laget trengte.

– Det er en god gammel klisje, mål preger alltid en kamp. Det gjorde at vi fikk tidlig ro i spillet, kunne styre og sette tempoet i kampen. Vi slipper litt i andre omgang, men det er vel bare naturlig, sier Kjelsås-kaptein Espen Frøystveit til Nordre Aker Budstikke.

Kjelsås avanserte til 3-0 i det 79. minutt ved Simen Stamsø Møller. Da gjorde det lite at Sprint Jeløys Alban Ramadani reduserte etter 86 minutter.

LES OGSÅ: Lite lokalt i cupens første runde

Lyn best i gang

Borte mot Larvik var det Lyn som kom best i gang, og scoret kampens første mål etter 39 minutter ved Severin Brørby. Fram Larvik utliknet 13 minutter ut i andre omgang.

David Hickson tok tilbake Lyn-ledelsen etter 75 minutter, og Lyn-avansement så lovende ut, inntil Fram Larvik satte ballen i mål miuttet før slutt.

– Det var surt at de scoret på slutten av matchen, sier Lyn-trener Trond Andersen.

Kampen gikk til ekstraomganger, og i andre ekstraomgang var det Fram Larviks Marcin Pietrón som kranglet ballen i mål etter en corner.

– Det ble veldig spennende. Ved 2-1 hadde vi en gigantsjanse med to mann alene mot keeper, som vi dessverre brenner. De styrte mye, men vi var gode defensive. Først og fremst er jeg veldig fornøyd med innsatsen laget utviser. Alt i alt er det ikke urettferdig at de vant, men vi gjorde en god nok innsats til å kunne ha vunnet, sier Andersen, og legger til at det er synd å ikke få en hjemmekamp på Bislett i cupen i år.

Drømmer om å møte Vålerenga

For Kjelsås blir det flere kamper, og kaptein Frøystveit drømmer allerede om et nytt storoppgjør på Grefsen stadion.

– Kjelsås–Vålerenga på taket av Grefsen hadde vært skikkelig gøy. Det er en fin ramme på kampen, sier kapteinen og minner om at Kjelsås slo ut storebror fra Oslo øst av cupen for noen år siden.

– Da er det de som kommer som utfordrere.

Skuffende start

Verken Kjelsås eller Lyn lyktes helt i serieåpningen i helgen. Kjelsås tapte hele 3-0 mot KFUM Kameratene på Ekeberg lørdag, mens Lyn gikk på et 0-2-tap mot Grorud hjemme på Bislett.

LES OGSÅ: Boligprisene stiger mer i Nordre Aker enn i Holmenkollen

Lyns damer videre i NM

Også kvinnenes norgesmesterskap startet denne uka, og i ettermiddag spilte Lyns damer første cupkamp borte mot Tromsdalen. I følge referatet på klubbens Facebook-sider startet kampen i snøvær (!). Selv om de lå under 0-2 før pause, greide Lyn å snu kampen til et 3-2-seier.

Dermed hadde de snudd hendelsesforløpet fra første seriekamp i kvinnenes 1. divisjon i helgen: Borte mot Ålesundfomlet Lyn-damene bort en 0-2-ledelse og tapte kampen 4-2.

Skeid spiller på torsdag

Skeid, som åpnet serien med ett poeng mot Stabæk 2 i en kamp der det be scoret hele seks mål på Nordre Åsen, spiller sin første cupkamp torsdag, hjemme mot Drammen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse