ANNONSE
Annonse

Nå skal det rulles på løkka

Fra tidligere ritt ved Langsetløkka. Foto: BENGT OVE SANNES

Hundrevis av syklister fra inn- og utland skal delta. – Langsetløkka er en intim arena der du kan se rytterne flere ganger per runde, inviterer rittleder Tone Kristin Larsen i SK Rye.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2017 kl 13:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: – SK Rye ser frem til å ta imot hundrevis av ryttere i alle aldre på Langsetløkka under Rye terrengsykkelfestival. Der blir det terrengsykling i ulike varianter i tre dager til ende, fra pressemelding og sykkelklubbenn, om sykkelrittet til helgen, på Langsetløkka ved Kjelsås, 5 - 7. mai.

En av de mange lokale som stiller til start til helgen, er Sven Kristoffer Huseby (13). Her avbildet under fjorårets terrengsykkelfestival. Foto: RYE SYKKELKLUBB

Tredje året

For tredje året på rad arrangerer SK Rye terrengsykkelfestival.

- I fjor stilte nærmere 500 ryttere til start, og vi regner med at vi har omtrent like mange startende i år, forteller rittleder Tone Kristin Larsen i pressemeldingen.

– Langsetløkka er en intim arena der du kan se rytterne flere ganger per runde og samtidig oppleve stemningen på arenaen. Gå litt opp i skileiken overfor arenaen og du har veldig god oversikt når rytterne passerer. Ta gjerne med hele familien og opplev terrengsykling på høyt nivå. Vi garanterer spenning i løypene, oppfordrer Larsen.

Internasjonalt og lokalt

Rittene inngår i Norgescupen i tillegg til å gi internasjonale UCI-poeng. I år har rittene fått en enda høyere internasjonal status enn tidligere.

– Så da er det også gjevere for utenlandske ryttere å ta turen for å kjempe om poengene. Ryttere fra store deler av Norge kommer, men hittil er det også påmeldte fra USA, Belgia, Estland, Island, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Portugal, Nederland, Italia og Færøyene, forteller Larsen videre.

Til helgen er det igjen klart for ritt ved Langsetløkka. Foto: BENGT OVE SANNES

Men de lokale er også på plass til helgen.

– Det blir selvsagt også mange lokale syklister fra Nordre Aker å finne på startstreken. De yngste er 6 år gamle. Blant de store finner vi eliterytterne Elisabeth Sveum og Torjus Bern Hansen i tillegg til en rekke spreke ungdommer.

Parkering

– Vi benytter også anledningen til å oppfordre folk til å komme til fots eller på sykkel. Det vil ikke være anledning til å parkere ved Langsetløkka under arrangementet. Vi ønsker å begrense trafikken mest mulig, også av hensyn til naboene. Det vil også stå parkeringsvakter både nedenfor og ovenfor løkka, sier Larsen videre.

- Nå skal vi gjøre de siste forberedelsene i løypa og på arenaen slik at både deltagere, støtteapparat og publikum får en flott opplevelse, avslutter rittlederen.

Her går det unna! Foto: BENGT OVE SANNES

Rye

SK Rye har rundt 1400 medlemmer, og ble stiftet av fem gategutter ved vannposten på gamle Grünerløkka brannstasjon på Olaf Ryes plass i 1920. Mest kjent blant syklister for ekspresslaget som har vunnet Trondheim-Oslo en rekke ganger, men har også flere landeveislag, triatlongruppe, grupper for løp, ski og barn og ungdom.

Sk Rye er Norges største sykkelklubb - målt i antall sykkellisenser. Mer info om klubben og sykkelrittet til helgen, her.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse