Knuste gjestene fra nord: Nå venter NM-finale på Lyns J-19

Frida Maanum scoret 2-0 målet til Lyn i semifinalen Jenter-19, mot Grand Bodø, på Kringsjå onsdag kveld. Her fra tidligere Norway Cup-finale. Til høyre Noor Eckhoff, også med i semifinalen på Kringsjå onsdag kveld. FOTO: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Onsdag kveld tok Lyns jenter 19 imot Grand Bodøs jenter på Kringsjå. Vertene tok tidlig ledelsen i første omgang, og fortsatte fotballfesten i andre omgang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.10.2015 kl 19:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Grand Bodø var nok ganske så klare for å banke lynjentene på bortebane. For fra hjemmesiden til bodølaget, går det frem at det faktisk er 3. året på rad bodøjentene spiller semifinale, med seier i 2013, men tap i 2014.

Gjenganger

– Sammen med oss er Lyn en gjenganger i NM og kommer ofte svært langt, men i Jenter 19 er en semifinale i 2012 det beste resultatet. Derimot i NM for Jenter 16 har de en fantastisk historie med sølv senest i fjor, gull i 2013, 2010 og 2009, står det videre på bodølagets hjemmeside.

Og mange fra 16-årslaget som tok sølv i fjor, og gull i forfjor er med på juniorlaget til Lyn.

Les også: Rett fra Blindern videregående til University of Oxford

1-0

Det var derimot ikke Kristin Tveit, som sikret lynjentene ledelse 1-0 til pause. En omgang som referenten på jentenes facebookside mente burde inneholde flere mål til vertene.

– 1-0. Fortjent, burde vært flere mål til Lyn, men GB (journ. anm. Grand Bodø) er også med på notene.

2-0 og 3-0

Men like ut i andre omgang, kliner nettopp en av jentene fra nevnte 16-årslag, og på
landslaget jenter 17, Frida Maanum til, og 2-0 til vertene på Kringsjå onsdag kveld. Og helt på tampen satt en annen Frida spikern i fotballkista for bodøjentene, nemlig Frida Bråttum, som tidligere har spilt for Vif.

Mer om kampen på Lyn Damers facebookside.

Les også: Ny stor restaurant åpner i Nydalen - og med stor uteservering ved elvebredden

Finale i Telenor Arena

Både Lyn og Grand Bodø spiller i 1. divisjon kvinner, og mange av spillerne på begge lag spilte også juniorkampen på Kringsjå onsdag kveld. Førstnevnte ligger på en 5. plass, mens bodødamene ligger på en 2. plass i 1. divisjon.

Finalen i årets NM Jenter 19 skal spilles i Telenor Arena samme helg som cupfinalene for seniorlagene i november.

Men hvem som blir lynjentenes motstander i finalen, berammet til 20-21. november, er ikke sikkert. Men det som er sikkert er at det blir enten Stabæk eller Kaupanger, som spiller den andre semifinalen i Kaupanger på lørdag førstkommende.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse