Nasjonal heder til Koll

IL Kolls Arne Tesli mottar rekrutteringsprisen fra Lasse Arnesen, generalsekretær i Norges Orienteringsforbund. FOTO: IVAR HAUGEN, NORGES ORIENTERINGSFORBUND

Orienteringsgruppa i Koll har mottatt Norges Orienteringsforbunds rekrutteringspris for 2016. – Det er utrolig hyggelig og gøy, sier leder Arne Tesli.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2016 kl 14:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: I 2010 hadde Kolls orienteringsgruppe 12 aktive medlemmer. Året etter var det 18, så økte det til 40 ved utgangen av 2012. I oktober 2016 er det 177 registrerte medlemmer. Langt på vei de fleste tilfredsstiller kravet om å være aktive. Veksten er blitt lagt merke til og hedret. Norges Orienteringsforbund har gitt Koll rekrutteringsprisen som består av 10000 kroner og et diplom.

– Prisen er en stor påskjønnelse for det arbeidet som er blitt nedlagt de siste årene, sier Arne Tesli, som har vært leder av gruppa i mange år.

– Vi vil bruke prisen til direkte styrking av vårt videre rekrutteringsarbeid.

LES OGSÅ: Trollnatta: La de unge oppleve nattemørket i trolske vinterskoger

Mange bidrar

Tesli trekker fram både medlemmer i gruppa og ikke minst gruppas trenere for O-gøy, treningstilbudet til barn og unge.

– Trenerne som vi har hatt siden vi startet med O-gøy, har vært så entusiastiske og flinke, og har virkelig gjort det hyggelig og gøy å være med i Koll! Tusen takk til Eskil Sande Gullord, Svend Sondre Frøshaug, Nora Helgeland, Elling Fossheim Asplin, Kristine Wibstad og Peder Fossheim Asplin.

Hver torsdag vår, forsommer og høst er det trening fra Kollhytta. Den fysiske aktiviteten avsluttes med felles kveldsmat på klubbhuset.

– Trivselsgruppa har stått på for å skape trivsel og hygge og har klart å servere kveldsmat til flere enn 50 rekrutter på en vanlig torsdags ettermiddag!

Gruppelederen takker også rekrutter og foreldre for ivrig og god medvirkning og de aktive i laget som gjennomfører gruppas aktiviteter og arrangement.

LES OGSÅ: Vant Natt-O-toget: – Følte meg som en snømann!

Mye å glede seg over

2016 har vært et riktig bra år for Kolls orientere.

  • 77 deltok på klubbmesterskapet. Så mange har trolig aldri vært med noen gang i lagets historie. Noen få av de startende er ikke medlemmer.
  • Tilsammen 36 deltok på 15-stafetten i Østmarka i vår. Koll hadde voksenlag for fjerde gang og seks ungdomslag.
  • På Nydalten i Maridalen var det 24 startende. Koll var dermed tredje størst av klubbene i hovedstaden.
  • På kretsmesterskapet i mellomdistanse for Akershus og Oslo Orienteringskrets var Koll den største klubben i aldersklassene for 11–12-åringer med ni deltakere. Koll hadde også noen enda yngre løpere, flere voksen-debutanter og var totalt 21.

Forhistorien

Orientering har vært med helt fra starten i IL Koll i 1940. Under krigen var det orientering i det skjulte. Den senere så kjente TV-personligheten Erik Diesen ble et av krigsårene kårets til årets o-løper i laget.

Like etter krigen ble det bronse på NM-stafetten.

Oppslutningen har gått litt opp og ned, men nå er det igjen voksende aktivitet, og faktisk er klubbhuset, Norges kanskje best plasserte klubbhus for orientering, rett ved blokker og bebyggelse på Kringsjå, men også innenfor markagrensa, blitt for lite under kveldsmaten etter de faste torsdags-treningene.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse