Neste kamp er om opprykk til Toppserien

Det står respekt av lyndamene, som med andre plass i 1. divisjon i år, snart skal spille to kamper om opprykk til øverste Toppserien for kvinnefotball i Norge. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/KVINNEIDRETT/ANDREAS KRISTOFFER BERGE

Generalprøven gikk strålende. Neste helg venter første opprykkskamp for lyndamene, og Andrea Willmann som er kåret til Årets Spiller i 1. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2016 kl 16:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Mot Medkila i bunn av Toppserien for kvinner. Det er ennå ikke bestemt om hvor akkurat den kampen skal spilles, det er to opprykkskamper - en hjemme - en borte.

Lyndamene ble kun slått av Grand Bodø på tabellen, sistnevnte rykker direkte opp til Toppserien.

ØHIL

Søndag i snøværet kom Øvrevoll Hosle (ØHIL) på besøk til Kringsjå.

- Siste seriekamp på Kringsjå i vinterlige omgivelser, men kunstgressbanen var perfekt når ØHIL kom på besøk i siste seriekamp, og generalprøven foran neste helgs oppgjør mot Medkila, forteller lyns Ingvar Graffer.

Hvor opprykks- og nedrykkskampen skal gå, blir bestemt mandag.

Graffer forteller fra dagens kamp på Kringsjå.

- Lynjentene var ikke på fra start, og havnet tidlig under 0-1. Til tross for spillemessig overtak, så holder det seg til pause.

Jenny snur kampen

Han oppsummerer videre.

- Andre omgang byttes Jenny Røsholm Olsen inn, og takker for tilliten med å skåre tre mål, i tillegg skårer kaptein Benedikte Birkelund på en retur etter frispark, før ØHIL reduserer helt på tampen.

Hovedtrener Glenn Kleven er naturligvis fornøyd med andre omgangen.

På samtlige 90'

- Da spiller vi god fotball, og ØHIL jentene er nok også litt møre etter å ha løpt mye etter ballen i første omgang. Morsomt med unge Jenny som skårer tre mål på en omgang, men hele laget skal ha skryt for andre omgangen, sier Kleven.

Og legger til.

- Men mot Medkila må vi være på samtlige 90 minutter, ellers har vi ikke sjanse.

Beste 1. divisjonsspiller

I den kampen hjelper det nok også klubben fra Kringsjå å ha med på laget Årets Spiller i 1. divisjon for 2016 - Andrea Willmann. Som har klinket ballen inn i nettingen mange ganger for kringsjålaget så langt denne sesongen.

Se bildet større

Andrea Willmann kåret til Årets Spiller i 1. divisjon. FOTO: LYN FOTBALL

Serieforening for Kvinnefotball, i samarbeid med Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund kårer sesongens beste spillere sesongen 2016. Kåringen er foretatt etter nettavstemning og stemmer fra en fagjury.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse