Nesten én milliard til idrett og fritid

- Dette blir et jubelår for Nordre Akers idrett. 20 - 25 nye idrettsmillioner

 

I løpet av 2015 til 2018 vil byrådet bruke nesten én milliard på idrett- og fritidstilbud. Allerede i neste års budsjettforslag ligger også penger til ny kunstgressbane på Kringsjå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2015 kl 21:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ/OSLO: Ifølge en pressemelding vil byrådet bruke 838 millioner kroner til investeringer i idrett- og friluftstilbud i perioden 2015 til 2018. I tillegg settes det av 140 millioner kroner til rehabilitering av anlegg. For Nordre Aker betyr det 20 - 25 ferske idrettsmillioner til neste år. Blant annet er ny kunstgressbane Kringsjå inne i budsjettforslaget for 2015.

Daglig leder i Lyn fotball, Ruth Anne Steffensen og leder for Sportsklubben Lyn, Sjur Skridshol, er naturligvis veldig  fornøyde med forslaget.

- Ja dette er veldig gledelig. Vi håpet jo på dette i fjor også, men da kom vi ikke inn i budsjettet. Dette vil  hjelpe på den sprengte banekapasiteten her, er Steffensen og Skridshol enige om.

Boble?

Ny kunstgressbane er priset til rundt ti millioner kroner. Den nye banen på Kringsjå er ikke budsjettert med undervarme. Det ville gjort prosjektet betydelig mer kostbart, men klubben har likevel planer om å sikre helårsdrift.

- Vi vil nå fremover også jobbe hardt  for å få til en «boble» over dette nye kunstgresset etterhvert, slik at banen likevel kan brukes hele året, sier Lyn-lederne.

Erik Skei, nestleder i Oslo Venstre og leder av Nordre Akers miljø-, plan- og samferdselskomité, synes også planene er gledelige.

- En ny kunstgressbane gir et løft for tilbudet til barn og unge. Tall fra Oslo Idrettskrets viser at Lyn har alt for liten banekapasitet. Det er imponerende hva klubben har fått til til nå, men selv med dette på plass må vi være oppmerksomme på klubbens anleggsbehov også i årene fremover, sier Erik Borge Skei.

- Et jubelår

Skei forteller videre at banen skal ferdigstilles i 2015, parallelt med et konkurranseanlegg for sandvolleyball - i regi av Koll IL - rett ved. Volleyballanlegget er nå også via budsjettforslaget fullfinansiert, med nye syv millioner kroner. I tillegg er forslått seks millioner kroner til rehabilitering av Korsvolls kunstgressbane i størrelse 11-er.

- Så er det også klokt at byrådet nå prioriterer vedlikehold. Korsvoll kunstgress er et godt eksempel. Når også ny hall står klar, ut fra planene om 3-4 år, får klubben et fantastisk anlegg. Vi vet også at Grefsen flerbrukshall snart åpner, kunstgress 7-er ved skolen og Linderudkollen skianlegg ferdigstilles i 2015. I sum legger det grunnlag for mye god aktivitet og gjør at dette blir et jubelår for Nordre Akers idrett, ifølge Skei.

Men budsjettforslaget skal til endelig behandling og vedtak senere i år.

- Jeg, og mange flere med  meg, vil nok bli kraftig overrasket, hvis noen av disse idrettsastsingene skulle bli tatt ut av forslaget igjen, sier Skei.

Historisk satsing

Byråden selv snakker om "historisk satsing", om planene for idrett og fritidsaktivieteter i Oslo fremover.

- Dette er en historisk satsing som vil komme svært mange til gode. Det er behov for flere anlegg, men samtidig må vi ta vare på det vi har. I 2015 prioriterer vi oppgradering av Jordal Amfi, Ekebergsletta og ett flerbruksbad, sier Guri Melby (V), byråd for miljø og samferdsel i pressemelding.

Det går videre frem at for å dekke behovet for idrettshaller, vil byrådet som hovedregel bygge flerbrukshaller fremfor gymsaler ved bygging av skoler. Neste år ferdigstilles som nevnt flerbrukshallen ved Grefsen barneskole, men også ved Ekeberg, Veitvet og Tegleverkstomta.

Byggestart i 2015

Øvrige anlegg som har byggestart i 2015:

  • Turnhall på Leirskallen
  • Kringsjå sandvolleyballanlegg
  • Nye kunstgressbaner på Tørteberg og Kringsjå
  • 7er kunstgressbane på Grefsen skole og Nordjordet

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse