NM-gull til Anne Margrethe og Anine

Anne Margrethe Hausken Nordberg og Anine Ahlsand. Bildet er tatt tidligere i år. FOTO: JON IVER BAKKE

– Det var tøft hele veien, og samtidig teknisk krevende, sier Anne Margrethe Hausken Nordberg. Nydalens SK tok to gull og en sølvmedalje i orientering-NM i Fredrikstad i helgen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

FREDRIKSTAD: NM-ultralang ble arrangert i kjølig blåst på Kråkerøy utenfor Fredrikstad i helgen. Løpet var innlagt i Blodslitet, og gikk lørdag 22. oktober.

Anne Margrethe Hausken Nordberg tok gull i seniorklassen, og Anine Ahlsand gull i juniorklassen. I herreklassen for senior tok Nydalens løpende trener Anders Nordberg en imponerende sølvmedalje, under minuttet bak VM-lang-gullvinner Olav Lundanes.

Gulljenter

For Anine Ahlsands del var dette hennes sjette NM-gull i 2016. Hun har tatt gull i sine klasser i skiorientering og orienteringsgull i sprint, stafett, mellom-, lang- og ultralangdistanse.

– Dette er en eksepsjonell seiersrekke som nok får NOF (Norges orienteringsforbud, journ. anm.) seniorlandslagsledere til seriøst å vurdere Anine som kandidat til NOFs elitegruppe senior neste år. I dagens løp fikk hun dog hard match av hjemmehåpet Marie Olaussen fram til døra. Anne Margrethe hadde en mer komfortabel reise til sin seier med 1.30 til sølvvinner Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Tyrving, og 8 min til bronsevinner, skriver Nydalens Skiklub på sine Facebook-sider etter NM-helgen.

– Det var tøft hele veien, og samtidig teknisk krevende. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg unngår store feil i dag, sa Anne Margrethe Hausken Nordberg til orientering.no.

Hun løp alene i tet fra start til mål.

– Blodslitet er alltid veldig moro, og det er artig å avslutte sesongen med NM-gull, sier Hausken Nordberg, som med dette tok sitt tredje NM-gull i høst.

Ærespris til Nordberg

Helgens sølvvinner, Anne Margrethes mann og Nydalens SK-trener, vant i tillegg Ragnar Weums Ærespris, sammen med Kamilla Olaussen fra Fredrikstad SK. De mottok 30.000 kroner hver.

Prisen er til minne om Ragnar Weum, som døde i 2002, og som var primus motor bak Blodslitet. Prisen, som ble delt ut første gang i 2007, skal bidra til å øke Blodslitets status som eliteløp.

27 løpere fra Nydalens SKs elitetropp deltok i Blodslitet, i tillegg til 75 løpere i andre klasser.

Nydalen-løpere med topp 20-plasseringer, ble:

  • H21: Ralph Street (10), Øystein Sørensen (13), Alan Cherry (14), Anders Vister (16) og Bojan Blumenstein (18)
  • D21: Marte Narum (5), Malin Sørensen (10)
  • H19-20: Henrik Eijsink (12), D19-20: Arianna Taufer (11)
  • D17-18: Åse Bergan (15)
  • H17-18: Elias Jonsson (7), Lukas Liland (14), Jostein Tandberg (18) og Eirik Langedal Breivik (20)

Harry Lagert

Fredag var det 100 år siden Harry Lagert ble født. Idrettsmannen, journlisten, historikeren og ildsjelen som betydde mye både for Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen og Nydalens Skiklub.

Lagert fikk sågår Harry Lagerts Nattcup oppkalt etter seg i 2000. Men hvem var han egentlig? Her kan du lese vår sak i forbindelse med jubileet!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse