Norgesmesteren ser mot nordisk mesterskap

Ellen Yu var klart best i juniorklassen under helgens NM i kunstløp i Bergen. Nå satser hun fram mot nordisk mesterskap. FOTO: Foto: Hans Petter Vestre/BKK

Vårt lokale kunstløphåp, Ellen Yu (16), er fersk juniornorgesmester. Nå satser hun hardt fram mot nordisk mesterskap.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.02.2016 kl 12:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGN: Med over sju poeng foran nærmeste konkurrent tok Ellen gullet. Dommerne mente hun var nest best i kortprogrammet og best i friløpet. Til sammen holdt det til et solid mesterskap for jenta som går for Oslo Idrettslag Skøyter.

LES OGSÅ: Jentenes eget NM

Mandag var hardtarbeidende Ellen tilbake på skolebenken på Elvebakken videregående. Nå sikter hun nordisk mesterskap i danske Ålborg siste uken i vinterferien. Her skal de 20 beste juniorene i Norden konkurrere mot hverandre.

- Det blir veldig lærerrikt. Og jeg håper å hevde meg helt i toppen. Det gjelder å kunne gå ut på isen for å ha det gøy. Og vise dommerne hva jeg kan, sier Ellen.

Seks ganger i uka

Og hun kan mye, tross sin unge alder. Mamma Hong tok Ellen med til en ishall da hun var 7-8 år gammel. Siden har isen vært en av hennes beste venner. Samtidig er Norge i ferd med våkne rent kunstløpmessig. Tvillingene Anne Line og Camilla Gjersem er blitt forbildene for en ny generasjon kunstløpjenter.

LES OGSÅ: - Det føltes helt riktig

- Selv om vi fortsatt ligger et stykke bak de beste nasjonene er vi blitt bedre. Camilla og Anne Line har gjort en god jobb der, sier Ellen.

Lite fritid

Hun jobber ikke så rent lite selv heller. Seks dager i uka trener hun. Hver trening inneholder to til fire økter. Tirsdag har hun treningsfri. Da er det lekser og skolearbeid som står på planen. Det koster å bli god.

- Det er hardt arbeid, sier Ellen.

Hun er forøvrig på jakt etter en sponsor. Det er helt nødvendig med tanke på den framtidige satsingen.

All treningen foregår ikke på is. Hun trener i tillegg også kondisjon, balanse, turn og dans. Det blir ikke så mye annet enn konkurranser, trening, skole og søvn på den blide jenta.

LES OGSÅ: Snart får de enda bedre mat

- Når de andre jevnaldrende er ute om kveldene, er jeg enten på trening eller hjemme. Det er mye fritid som forsvinner. Jeg har selv tatt dette valget. Enten satser man for fullt, ellers finner man på noe annet. Jeg skal holde på så lenge jeg synes det er gøy.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse