Norway Cup-fader'n fra Kjelsås

Nå om dagen er «julenisse» Fred Johnny Osther sin hovedhobby, men han klarer ikke å holde seg unna Norway Cup for det. Foto: Anders Auberg

Kjelsås-ildsjelen Fred Johnny Osther (67) måtte jobbe hardt for å få gehør for å starte Norway Cup. Fem år tok det å få gjennomslag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.07.2008 kl 09:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: – Det var ikke alle i Bækkelaget som var like positive til å dra i gang en slik turnering. Så du kan si det var en trang fødsel, forteller den tidligere BSK-lederen.

Men i 1972 ble altså ideen til Fred Johnny Osther satt ut i livet, og Norway Cup var et faktum.

– Er du overrasket over hvor stort Norway Cup har blitt?

– Snarere tvert imot. Jeg har alltid visst at det skulle bli så stort. Og i starten ble jeg ledd av i BSK, men etter mitt syn kunne det vært enda større også, smiler ildsjelen.

Dugnadsånd

Osther har ikke lenger noe med gjennomføringen av turneringen å gjøre, men klarer ikke å holde seg unna Ekebergsletta i uke 31 av den grunn.

– Jeg må alltid opp å titte litt og kjenne på stemningen, sier Osther, som går under klengenavnet "Norway Cup-fader'n".

Han er ikke i tvil om at det er dugnadsånden og klubbfølelsen i Bækkelaget som har vært avgjørende for å gjøre drømmen om verdens største fotballturnering til virkelighet.

– Dugnadsånden har alltid vært stor i Bækkelaget, mener Osther.

Julenissehobby

Dugnadsånden har alltid vært stor hos Osther også.

– Det var et fritidsprosjekt å holde på med Norway Cup. Men det var jo moro, og vi sto på for klubben. Vi ønsket å generere penger til gruppene i BSK, forteller Osther.

Etter eventyret med Norway Cup, har pensjonisten Osther brukt sin tid på å holde liv i eventyrene for unger i hele landet.

– Hovedhobbyen min er å være julenisse. Jeg tar masse oppdrag i sesongen, men nå i juli skal jeg også på et nisseseminar i USA, forteller Osther ivrig.

– Jeg klarer ikke å holde meg unna vet du, smiler "Norway Cup-fader'n".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse