ANNONSE
Annonse

Ny trepoenger, og Lyn klatrer (!) på tabellen

Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Lyn presset, og Mjølner hadde noen sjeldne men farlige kontringer. Kortene satt løst på Bislett søndag ettermiddag, og Lyn gikk seirende ut av matchen, mot ti mann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2015 kl 12:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BISLETT: Kampen endte 2-1, selv om lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Lyn startet og avsluttet omgangen best, mens Mjølner hang godt med i midtpartiet.

Kampens første av totalt seks kort kom etter 19 minutter, og gikk til Lyns Endre Knudsen.

Elleve mot ti

Andreomgang startet dramatisk. På en god kontringsmulighet tråkket en Lyn-spiller på ballen rundt midtbanen i det han skulle sette fart. Mjølners Mirza Mujcic kom opp i ryggen og det ble en kamp om ballen som endte med at midtstopper Mujcic fikk sitt andre gule for kvelden, og ble utvist.

Elleve mot ti mann skapte likevel Lyn lite videre i andreomgang, til tross for mest ballbesittelse. Mjølner la seg lavt og det så ut som om det hele skulle renne bort i 0-0.

Dommeren delte ut enda tre gule kort, to av dem til hjemmelaget, før det igjen ble spenning.

LES OGSÅ: De unge Lyn-guttene starter innsamlingsdugnad for flyktiningene

Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Plutselig scoring

Litt ut av ingenting satt plutselig scoringen for Lyn fem minutter før full tid, og det var Jonas Hammer det handlet om.

Hammer kom med ballen mot boksen, som var full av Mjølner- og Lyn-spillere. Et løst skudd i en bue over Mjølners keeper, og så satt ballen i nettmaskene.

Ett minutt på overtid ble det dømt straffe i Lyns favør, etter at Birger Rasmussen ble felt. Moses Mawa var mannet som sørger for at hjemmelaget gikk opp til 2-0-ledelse.

Men i sluttminuttene skapte Mjølner spenning, og ga alt i håp om et mirakel. Fire minutter etter full tid reduserte gjesten med et langskudd. Men mer mirakel enn det ble det ikke.

Kampen endte 2-1 til Lyn, som dermed tok med seg en viktig trepoenger.

LES OGSÅ: Moses er mannen!

Herregud for et følsomt skudd! Klasse!

Det er ikke kjørt for Lyn – ennå

– Utrolig viktig seier!

Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Det sier Lyn-trener Tresor Egholm til Nordre Aker Budstikke etter kampen.

– Nå har vi tatt poeng i de fire siste hjemmekampene våre, tre seire og en uavgjort (som burde vært seier). Og det gir oss jo stor selvtillit med tanke på det som skal skje ut resten av sesongen. Det er langt opp fortsatt, men dette er ikke kjørt enda. Men vi ser jo at opphentingen helst skulle begynt litt før, sier Egholm.

Lyn har med det 12 poeng totalt, og klatrer forbi Holmen til 13. plass på tabellen. Nå er det to poeng opp til Mjølner på 12., og fire poeng til Ullern og Skeid over streken.

Irriterende enkelt mål å slippe inn

– I dag kontrollerer vi kampen fra start til slutt, men det irriterer meg litt at vi slipper inn et så enkelt mål på overtid igjen. Men når det er sagt, så burde vi jo helt klart ha scoret mange flere mål i dag, hvis en ser ut fra ballinnehav og sjanser, sier Egholm, og legger til at Mjølner ikke er et enkelt lag å møte.

Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Ikke når de legger seg lavt med alle mann. De har mange fysiske spillere, og rydder godt inne i og rundt egen 16-meter, og det ble derfor en tålmodighetsprøve, sier Egholm, og legger til:

– Derfor var det fryktelig deilig å se målet fra Jonas Hammer! Herregud for et følsomt skudd! Klasse! Birger er superviktig for oss i dag, og i perioder er han et angrep alene! Blir felt og skaffer dermed straffen som Moses scorer på, og gir Mjølner mye å jobbe med i dag. Veldig god kamp av Birger altså!

Mandag spiller Lyn-rekruttene kamp, og den skal vinnes sier Egholm!

– Og så er det bare å jobbe på videre! En kamp av gangen! Vil også takke Bastionen. Fantastisk støtte hele veien! Det er viktig for oss.

SE STOR BILDESERIE FRA KAMPEN HER!

Kjelsås-seier

Etter lite poengfangst i det siste fant også Kjelsås seiersformen borte mot Senja søndag.

De blå spilte 2-3 på bortebane, og har nå fire poeng opp til tredjeplass på tabellen, der Tromsdalen ligger med 43 poeng, men én kamp mindre spilt enn de øvrige. Grorud ligger på andre plass med like mange poeng. Kjelsås har nå 11 poeng opp til serieleder KFUM.

LES OGSÅ: Poengdeling i bydelsoppgjøret

Ny Skeid-trener

Skeid spite borte mot Vålerenga 2 i Vallhall på mandag. Den kampen endte med 2-1-seier til hjemmelaget. Skeid ligger dermed på 10. plass på tabellen, men med kun en firepoengsluke ned til streken.

Kampen i Vallhall ble ledet av Stig Mathisen. Skeid melder på sine nettsider at Mathisen overtar treneransvaret for A-laget ut sesongen, etter Johnny Ademaj. Ademaj overtok treneransvarei klubben etter at Skeid avsluttet ansettelsesforholdet til Kjell Sverre Hansen Wold i juli.

Det er ifølge Skeid.no Ademajs jobbsituasjon som gjør det vanskelig å kombinere rollen som hovedtrener.

– Lag og klubb kommer selvsagt først. Vi må samle alle mulige krefter rundt laget og klubben, og disponere disse på best mulig måte, for å sikre spill i 2. divisjon og en god utviklingsarena for våre unge spillere, sier Ademaj til Skeid.no.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse