Nydalen-suksess i verdens største orienteringsstafett

VANT: Nydalens Skiklubs ungdomslag med Lukas Liland, Ragne Wiklund, Ingvil Ahlsand og Elias Johnson sprang inn til seier i Ungdomsklassen i Tiomila lørdag. FOTO: TERJE DENGERUD

Nydalens Skiklubs ungdomslag med Ragne Wiklund, Ingvil Ahlsand, Lukas Liland og Elias Johnson feide all motstand til side og sprang inn til seier i Ungdomsklassen i Tiomila ved Stockholm lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.05.2015 kl 17:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Her løpet Elias i mål, og sikrer seieren i Ungdomsklassen for Nydalens SK. FOTO: TERJE DENGERUD

Se bildet større

Vinnerlaget fra Nydalens Skiklub TV-intervjues etter seieren. FOTO: TERJE DENGERUD

Faktaboks Nydalens SK

Nydalens Skiklub

  • Nydalens Skiklub ble stiftet i Nydalen i 1886 og er en av Norges eldste klubber.
  • Klubben samler orienteringsidretten i Nordre Aker, er Norges største og en av Nordens største orienteringsklubber.
  • Klubben har en stor og omfattende ungdomsvirksomhet med ca. 200 barn og unge.
  • Historisk har klubben hevdet seg godt i eliteklassene i de store stafettene med bl.a to seiere i dameklassen i TioMila.

STOCKHOLM/NYDALEN: Ragne Wiklund åpnet ballet med solid løping på første etappe og vekslet til Ingvil Ahlsand som 77 av over 300 lag.

Løpssterke Ingvil Ahlsand gjorde en kjempeetappe og vekslet som nummer fire etter å ha tatt inn 2 minutter og 36 sekunder på teten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

44 sekunders ledelse ved siste veksling

Lukas Liland løp med stort press og var svært nervøs før start. Fossum – et annet av favorittlagene – og Nydalens var sammen og løp seg etter hvert helt opp i teten.

Etter en sterk avslutning der han rykket fra Fossum på de siste postene kunne Nydalen ved Lukas Liland veksle over til siste etappe med en ledelse på 44 sekunder.

Elias, en av Nordens beste 16-åringer, hadde tilstrekkelig luke slik at lagene bak ikke hadde synskontakt på de første postene.

– Jeg var veldig nervøs før start, men ble roligere med en gang jeg kom ut i skogen. Jeg hadde fokus på sikker orientering for å unngå bom, sier Elias i TV-intervjuene etter målgang.

LES OGSÅ: Sterkt møte på barnekreftavdelingen mellom Amalie (6) og russejenta Victoria (18): – Jeg vet jo godt hva det vil si å være syk

Ubegrunnet bekymring

Fossum som var nærmest ved veksling hadde problemer med tempoet til nydalsløperen, og røk i tillegg på en stor bom i siste halvdel av løypa.

– Jeg fikk en liten bom på en av de siste postene, og ble nervøs for at noen av lagene bak passerte meg i skogen, forteller Elias etter løpet.

Bekymringen var ubegrunnet, og ledelsen i mål ble til slutt på hele 6:24 til norske Konnerud IL.

Nydalens Skiklub har en stor ungdomsgruppe med løpere som både er løpssterke og gode teknisk. Klubbens ungdommer løper mange stafetter både i Norge, Sverige og Finland, og er som regel med i teten i Ungdomsklassene.

LES OGSÅ: Gøy med fotballcup på Korsvoll

TioMila er verden største orienteringsstafett, og har i år 70-årsjubileum. Stafetten er historisk, med en herrestafett over ti etapper med start lørdag kveld og målgang søndag morgen.

Med årene er det kommet til Dameklasse over fem etapper og Ungdomsklasse med fire etapper. Årets utgave samler 330 herrelag (ti etapper), 340 damelag (fem etapper) og 300 ungdomslag (fire etapper) i Skepptuna ved Arlanda.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse