Kampen om Oslo: "Nye Lyn" herjet med VIF

Kim Holmen vinker til Bastionen etter 2-0-målet mot VIF.

Kim Holmen terroristerte VIF-forsvaret og scoret ett mål for Lyn i kveldens kamp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2008 kl 23:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL: Kallenavnet "Nye Lyn" blir litt feil å si. For selv om Henning Berg er borte, og Kent Bergersen har overtatt sjefsstolen, var det Lyn som vi har blitt vant til å se dem, som kjørte over Vålerenga på Ullevaal i kveld.

- Vi bare koser oss med fotballen. Det er sånn vi tar poeng. Når vi har det gøy, sa Kim Holmen til VG nett.

Hurtige overganger, brudd i gunstig posisjoner, presise gjennombruddspasninger og en oppofrende spillergruppe. Det er Lyn-oppskriften som har senket mang et lag denne sesongen.

Og med et VIF-lag som falt fra hverandre i sømmene, så gikk poengene i "kampen om Oslo" også denne gang til vestkanten.

Luton Sheltons trøstemål på slutten fastsatte sluttresultatet til 2-1.

Hang ikke sammen

Kampen startet nervøst, med lite sammenhengende spill. Men så ga Lyn publikum tre smakebiter på 2. omgangen. Men ingen av sjansene ble tellende mål. Til og med ikke Kim Holmens heading i innsiden av stolpa.

Til pause sto det 0-0. Og det kunne VIF være glad for.

Etter hvilen var det et friskere VIF-lag som entret Ullevaal-matta. Martin Andresens menn var hakket mer aggressive, men formasjonen hang fortsatt ikke sammen. Leddene var altfor langt fra hverandre, og kantspillet var fraværende.

- Lyn var mye bedre enn oss, og det virker ikke ut som om vi vet helt hva vi skal finne på der ute, sa Erik Hagen til db.no.

"Flying start"

Kim Holmen hadde flere store sjanser, men det var ikke før Erling Knudtzon ble byttet inn og serverte ballen på første stolpe, at Vestli-gutten fikk hull på byllen. Han stanget inn 2-0, og Bastionen kunne kose seg med Holmen-flikk-flakkene.

- Det er like fantastisk hver gang. Det er disse kampene det er mest gøy å vinne. Nå har vi fått en flying start på «nye Lyn», sa Holmen til TV2 Zebra etter kampen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse