Nye Ullevaal klar for første finale

To nye etasjer har gitt rom for en rekke nye kontorer i svingen lengst mot vest. Disse har fått inngang via de to tårnene på utsiden. FOTO: Foto: Magne Mellem Enoksen

Til helgen spilles den første cupfinalen på nye Ullevaal Stadion. Men i Nordre Akers storstue koker det året rundt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2015 kl 01:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ullevaal-matta ble kåret til Norges beste i år. Banemester Hilde Taklo Knutzen passer på at alt er i orden før finalefesten. FOTO: Foto: Magne Mellem Enoksen

Se bildet større

Molde-supporterne er de første som vil fylle den nye Bendit-tribunen under en cupfinale. FOTO: Foto: Magne Mellem Enoksen

Se bildet større

Foreløpig er det stille på Ullevaal, men Jan Halstensen ser frem til det braker løs under helgens cupfinaler. I bakgrunnen skimtes den store vinduslosjen Ullevaal Panorama. FOTO: Foto: Magne Mellem Enoksen

ULLEVÅL: Til helgen vender alle Norges fotballøyne mot Ullevaal Stadion, når cupfinalen i fotball går av stabelen. Etter to år med anleggsarbeider, blir dette også første finale på et ferdig utbygd stadion. Når Molde og Odd møtes søndag, blir det dermed også med flere tilskuere enn på mange år, 27.500 i tallet.

- Cupfinalen er hyggelig. Det er alltid fullt og skikkelig trøkk på tribunen, sier Jan Halstensen, som er styreleder i Ullevaal Stadion AS.

Han ser frem til å oppleve den første cupfinalen på en ny nasjonalarena.

- Det var en krevende byggeprosess, ettersom vi måtte bygge på eksisterende bygningsmasse, mens det var full drift her. Men det er blitt et fantastisk flott anlegg, sier Halstensen.

Stolthet for nærmiljøet

Styrelederen mener Ullevaal Stadion er en stolthet for fotballen, og han håper det også kan være det samme for nærmiljøet.

- Fotballanlegget har jo vært her før mange av husene rundt ble bygget. Jeg håper Ullevaal er med på å skape en identitet og stolthet i området, sier Halstensen.

Landslagsstjernen Mats Møller Dæhli er oppvokst like ved. Da han var med på å vinne fjorårets cupfinale med Molde, fortalte han at det var en stor opplevelse å spille nettopp på Ullevaal.

- Jeg har gått og sett på dette stadionet hele livet, så i dag er første gang jeg har spilt på Ullevaal Stadion. Det var drømmen å få spille fotballkamp der som landslaget spilte, sa Dæhli til Nordre Aker Budstikke den gang.

Jan Halstensen setter pris på et slikt sitat.

- For fotballungdom skal det være en drøm å spille her, enten på landslaget eller i en cupfinale, sier han.

- Verdens største

Ullevaal stadion er imidlertid mer enn en fotballarena. Utbyggingen har i tillegg til en høyere tribune gitt plass til nye etasjer med kontorer og en stor vinduslosje inn mot banen i det ene hjørnet.

Ullevaal Panorama har plass til 500 gjester og er etter det Halstensen kjenner til verdens største losje med vinduer inn mot fotballbanen. Dette har på kort tid blitt et veldig populært konferanselokale.

- Jeg hadde gleden av å være til stede da KFUM arrangerte sitt jubileum der. Det er en flott klubb, som hadde et flott arrangement. Vi har fått mye god feedback på Ullevaal Panorama, sier styrelederen.

Les også: 13,5 millioner til rehabilitering av Ullevaal Stadion

Ferdig utbygd

Panoramalosjen er en del av Ullevaal Business Class, som ifølge Halstensen er Norges største konferansesenter på dagtid. I tillegg har flere kontorer gitt rom for at så godt som hele Norges idrettsadministrasjon nå er samlet på Ullevaal stadion. Anlegget omfatter på toppen av dette hotell og kjøpesenter i bygningene ved siden av selve stadionbygget.

Det er med andre ord hektisk aktivitet i området også når det ikke spilles fotball ute på det grønne gresset.

- På det meste kan det være 6-800 personer på kurs her daglig, og hele anlegget omfatter nærmere tusen arbeidsplasser, sier Jan Halstensen.

Søndag skal ekstra mange i sving, for å ta imot tusener av fotballsupportere. Nasjonalanlegget er klart til å fylles.

- Nå er Ullevaal Stadion ferdig. Alle utbyggingsplaner er fullført, slår Jan Halstensen fast.

Les også: LEDER: «Oslo blir betydelig mer fargerik siste helg i november»

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse