Venter på tribunen, og: ...de venter på kjelsåsgutta

Gleder seg til lørdag, skeidgutta. Tribunen skal også være på plass til bydelsderbyet mellom Skeid og Kjelsås, her skeidspillerne fra venstre Jens Braathen Rongved, Idar Nordby Lysgård og Bruno Leite. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Tribunen blir satt opp fredag, og lørdag skal alt forhåpentligvis være klart for et forrykende bydelsderby mellom Skeid og Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2015 kl 06:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Gleder seg også til lørdag, trener for A-laget Johnny Ademaj. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

SKEIDBANEN:Sola skinner og skeidgutta har akkurat avsluttet torsdagens treningsøkt. Siste finish blir nok lagt i morgen, fredag. Både for laget og den kliss nye tribunen som skal være på plass på Skeidbanen til bydelsoppgjøret i andre divisjon, mellom Skeid og Kjelsås lørdag.

Revansje

I forrige kamp mellom de samme lagene, så vant Kjelsås på hjemmebane, 5-2, i mai. Nå venter revansje på Skeidbanen.

Det er noe spesielt med bydelsoppgjørene mellom andredivisjonslagene Skeid, Kjelsås og Lyn. Alle tre i den såkalte Trikkeligaen.

– Det er veldig gøy med bydelsoppgjør. Det er ekstra trøkk og mye mer folk som kommer og ser på, sier Jens Braathen Rongved.

Keeper Idar Nordby Lysgård og Bruno Leite er enige. De er også enige om at lørdag også handler om revansje.

Høyner til 3-0

– 2-0 til Skeid!

Trener Johnny Ademaj er også bortom stolene og spillerne. Han høyner til 3-0 til skeidgutta.

– Vi gleder oss veldig til å ta imot Kjelsås her. Ikke minst også med helt ny tribune på plass. A-lags gutta skal også være med å montere og sette opp tribunen i morgen, fredag, sier Ademaj.

Les også: Kjelsås mot Skeid: «Her snakker vi målgaranti!...På lørdag venter Skeid på Nordre Åsen, med Stig Mathisen på benken...Fordelen med bortebane er at det antagelig ikke ender uavgjort...5-2 25. mai skulle tilsi 0-5 førstkommende lørdag. Feil vei, riktignok...»

Ventet lenge på tribune

Anders Vindegg i Skeid forteller at klubben har ventet lenge på å få en tribune på plass.

– For Skeids A-lag er dette veldig viktig, og A-laget har ventet på ny tribune siden vi flyttet fra Bislett i 2012. Det er klart det er stor forskjell for en tilskuer å måtte stå på en jordvoll kontra det å få et sete å hvile stumpen på, sier Vindegg.

Les også: «Kjelsås vil for evig og alltid være Skeids lillebror» – Du tror du vet hva et hatoppgjør er? Feil! Du vet ingenting om det før du har vært vitne til lørdagens lokaloppgjør!

Ønsker flere på tribunen

Vindegg fortsetter.

– Vi håper jo at dette vil være med på å gjøre det mer attraktivt å gå på Skeid-kamp. For det er noe vi må jobbe med fremover - å få flere folk fra nærmiljøet til å komme på match, inviterer Vindegg, som ikke tror inngangsbilletten blir noe høyere - med sete.

Men det er nok flere enn supporterne til A-laget som vil glede seg over ny tribune.

– Ja, dette er en tribune som vil bli til glede under alle arrangementer som holdes på Nordre Åsen – fra A-kamper til Frank Varner Cup.

Spleiselag

Vindegg forteller at tribunen er finansiert gjennom et spleiselag mellom Skeids hovedstyre, underavdelingene Gutter 13-19, Yngres og Jenter, Skeid Eldres og eksterne bidragsytere.

Kan bli spennende

Men tilbake til selve spillet. Forrige bydelsderby på Skeidbanen var mellom Skeid og Lyn. Det ble en ikke så forrykende fotballkamp, som endte 0-0. Men til lørdag skal det ifølge skeidgutta bli en mye mer spennende match.

Kjelsås

Og det kan bli veldig spennende. Kjelsås hadde ikke tapt en kamp på veldig mange serierunder, og har ligget blant de tre beste i tabelltoppen, før Kjelsås for to uker siden tapte borte 0-1 mot Finnsnes. I helgen klarte Kjelsås bare uavgjort hjemme mot Ullern, 1-1. Nå ligger Kjelsås på en fjerde plass, med 35 poeng og ni poeng opp til tabelleder KFUM.

Skeid

Skeid derimot vant 2-0 over Ullern for to uker siden, mens de i helgen spilte 3-3 mot Harstad borte. Skeid ledet faktisk den kampen 0-3, inntil hjemmelaget startet opphentingen. Skeid ligger over streken på en 10. plass med 17 poeng.

Lyn

Tredje bydelslag Lyn, tapte for Harstad borte 3-1 for to uker siden, mens de på mandag spilte uavgjort 1-1 mot Vif, som utlignet i siste minutt. Lyn trenger virkelig poeng, som ligger på nedrykksplass helt nederst på tabellen med bare 9 poeng.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse